Google ve Microsoft güçlerini birleştiriyor - Haberler - indir.com

Google ve Microsoft güçlerini birleştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-13 19:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Android yazılım sistemini geliştirmek için yeni atılımlar yapan Google ABD’li yazılım devi Microsoft’la yeni bir anlaşma yaptı.

Andorid 11 işletim sistemiyle Android yazılıma sahip olan akıllı telefonları çok daha işlevsel bir hale getiren Google son dönemlerde aynı hassasiyeti uygulamalar içinde gösteriyor. Play Sotre’da yer alan uygulamaların işlevselliğini arttırmak için kolları sıvayan teknoloji devi, Andrıid özelliklerini daha fazla kullanan uygulamalar geliştirmek için Microsoft’la ortak çalışacak.

Google karanlık modu diğer uygulamalarına da getiriyorGoogle karanlık modu diğer uygulamalarına da getiriyor

Konu hakkında açıklanan bilgilere göre Microsoft web uygulamalarını Google Play Store taşımak için Google ile birlikte çalışmalar yürütecek. İlerleyen günlerde Android uygulama mağazasında daha fazla web uygulaması barındırmayı hedefleyen teknoloji devlerinin ortaklığı kullanıcılar açısından da oldukça faydalı olacak gibi duruyor.  Microsoft’un PWABuilder aracı ile geliştirdiği uygulamalar, Google’ın Bubblewrap‘ından güç alacak. Bu sayede uygulamalardaki yeni özelliklerden kullanıcılar daha faydalı bir şekilde yararlanabilecek.

Google Android için yeni erişilebilirlik özellikleri yayımladı

Anlaşmanın detaylarına göre uygulamaların destekleyeceği  Android özellikleri arasında yeni web kısayolları, görsel kişiselleştirmeler ve bildirim sistemi yer alıyor.

Yeni anlaşmayla ilgili Microsoft’un yapmış olduğu açıklama ise bu özelliklere daha fazla destek verilecek olması, şirketin iş yükünü de çok fazla artırmayacak.

Google ve Microsoft’un ortak şekilde yürüteceği bu çalışma hem mevcut uygulamaların hem de yeni gelecek Microsoft uygulamalarının çok daha işlevsel olmasını sağlayacak. Güçlerini birleştiren iki şirketin ilerleyen dönemlerde yeni ve daha işlevsel uygulamaları kullanıma sunması bekleniyor.


Google Haritalar'ın Android sürümü faydalı bir özellik daha kazandıGoogle Haritalar'ın Android sürümü faydalı bir özellik daha kazandı
3 boyutlu ürün reklam formatı Google Swirl global kullanıma açılıyor3 boyutlu ürün reklam formatı Google Swirl global kullanıma açılıyor

PAYLAŞ