Google ve Huawei ortaklığındaki hoparlör ABD'de yasaklandı - Haberler - indir.com

Google ve Huawei ortaklığındaki hoparlör ABD'de yasaklandı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-30 18:03:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı hoparlör son dönemlerin en çok tercih edilen ürünleri arasında karşımıza çıkıyor. Kullanıcıların artan talepleri karşısında teknoloji dünyasından önemli şirketlerde akıllı hoparlörler üreterek bu rekabete katılmaya başladı. Bildiğiniz üzere bu alanda en iddialı çalışmalardan biri geçtiğimiz dönemlerde Huawei ve Google’dan gelmişti. 

Huawei, Google Asistan desteğine sahip bir akıllı hoparlör üreterek bu savaşta güçlü bir konumda yer almayı planlıyordu ki, ABD’den gelen bir haberle bu planı da sekteye uğradı. 

Huawei ABD işçilerine veda ediyorHuawei ABD işçilerine veda ediyor

The Information’ın tarafından yayınlanan habere göre, Huawei merakla beklenen akıllı hoparlörü Eylül’de Berlin şehrinde düzenlenecek olan IFA 2019’da tanıtarak ABD dahil olmak üzere birçok ülkede satışa çıkarmayı planlıyordu. Ancak Mayıs ayında Huawei’ye uygulanan yaptırımlar ve ticari kısıtlamalar bu plana gölge düşürdü. 

Huawei gizliliği ihlal mi ediyor? 

Huawei'den Google'a 800 Milyon Zarar Tehditi

Bildiğiniz üzere Donld Trump, Huawei ürünlerine ancak gizliliği ihlal etmemesi durumunda gerekli izinlerinde verilmesiyle satış izni vermişti. Ancak Huawei’nin ürettiği akıllı hoparlörün bu kuralı ihlal ettiği iddia ediliyor. Akıllı hoparlörün kendisine verilen komutları gerçekleştirebilmek için mikrofonun da sürekli açık olması gerekmekte. Bunun yanı sıra Google Asistan desteğinin de gelişmesi için, komutları dinleyerek değerlendirmesi ve yanıtlarını da geliştirmesi gerekiyor. Ancak mikrofonun sürekli açık olması ABD’yi gizlilik konusunda endişeye düşürdü. 

Huawei Google Yüzünden Para İadesi Verecek!

ABD’nin, Çin Hükumeti’nin Huawei ürünlerini casusluk yapmak amacıyla kullanıldığı iddiası, Huawei’yi zor bir sürece sokmuştu. Üzerinde böyle ciddi bir iddia bulunan Huawei’nin Amerika’da ürünlerinin satışı da durdurulmuştu. Bu doğrultuda Huawei’nin akıllı hoparlörleri ABD’de satışa sunma fikri de sekteye uğruyor. Huawei’inin kullanıcıların ihtiyaçlarına karşılık veren yüksek performanslı cihazlar ürettiğini ve bu cihazları birçok insanın kullanarak bugüne kadar bir güvenlik sorunu yaşamadığını düşünecek olursak, Huawei’nin akıllı hoparlörleri casusluk için geliştirmiş olma ihtimalinin pek de olası olmadığını savunulabilir. 

Huawei ile Google birbirlerine yakın 

Google'dan Huawei Konusunda Geri Adım

The Information’ın yayınlamış olduğu habere göre, akıllı hoparlör projesi aynı zamanda Huawei ve Google’ın işbirliğinin ne kadar yakın olduğunun da bir göstergesi. Bu durum her ne kadar tartışmaya açık olsa da, Huawei’nin çok uzun bir süredir Google yazılımı taşıyan akıllı telefonlar ürettiği göz önünde bulundurulursa Donld Trump’ın aldığı bu kararın iki şirketi de zor duruma soktuğu söylenebilir. Huawei’ye olan kısıtlandırmaların ne zaman kaldırılacağı ya da kaldırılıp kaldırılmayacağı ise henüz bilinmese de, bu durum devam ederse Google'ın ilerleyen dönemlerde Huawei'den dolayı kar kaybetmesiyle önümüzdeki senenin ilk çeyreğinde eski başarısını gösteremeyecek.


Huawei tüketici elektroniği listesinde zirveye çıkıyorHuawei tüketici elektroniği listesinde zirveye çıkıyor
Huawei Facebook Libra'ya meydan okuyorHuawei Facebook Libra'ya meydan okuyor

PAYLAŞ