Google ve Facebook yine bir suçlama ile karşı karşıya - Haberler - indir.com

Google ve Facebook yine bir suçlama ile karşı karşıya

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-09 16:04:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Teknoloji

Bu hafta sonu Rusya'da gerçekleşen seçimlere iki teknoloji devi damga vurdu. Haberlere göre Rusya’daki yetkililer, Google’ın ve Facebook’un seçimle ilgili ülke yasalarını ihlal eden reklamlar yayınladıklarını söylüyor. Google ve Facebook reklamları ile ilgili yeni suçlamalar nasıl sonuçlanacak?

Aylar önce Chernobyl dizisine gösterilen tepkiler ile gündeme gelen Rusya, kendi dizisini çekeceğini bile söyleyerek oldukça konuşulmuştu. Ülke şimdi Amerikan şirketleriyle sürtüşme yaşıyor. Rusya’nın teknoloji şirketlerini suçladığını aktaran Reuters, söz konusu siyasi reklamların kurallara aykırı olduğunu yazdı.

Google haksız rekabet suçlamalarıyla yeniden karşı karşıyaGoogle haksız rekabet suçlamalarıyla yeniden karşı karşıya

Google ve Facebook reklamları ile dikkat çekti

Rusya’nın anayasasında tıpkı ülkemizdeki gibi seçim dönemlerinde siyasi reklamları yasaklayan kısıtlamalar bulunuyor. Açıklamalara göre Google ve Facebook reklamları, ülkenin egemenlik haklarına müdahale olarak değerlendiriliyor. Ülkenin medya yasalarını denetleyen hükümet organı Roskomnadzor, Facebook ve Google’ın seçimlerde yayınlamamaları gereken reklamları yayınladığının altını çiziyor.

Roskomnadzor‘un internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, “Bu eylemler Rusya‘nın işlerine müdahale olarak görülüyor ve Rusya Federasyonu‘nda demokratik seçimlerin yapılmasını engelliyor” şeklinde değerlendiriliyor. Google ve Facebook, konuya dair henüz bir açıklamada bulunmuyor olsa da yakın zamanda bir hamle geleceği tahmin ediliyor.

Facebook yine bir skandal ile karşımıza çıktı!

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu kısa bir süre önce yine bir skandal bir karşımıza çıkmıştı. Kısa bir süre önce konu ile ilgili yapılan açıklama ile beraber Facebook'un Messenger platformu üzerinden yapılan sesli görüşmelerin dinlenmesi için binlerce farklı şirkete ya da kişiye para ödemesi yaptığı ortaya çıktı. Facebook kişilerin ya da kurumların kişisel görüşmeleri yapay zekayı daha sistemli ve fonksiyonel hale getirmek için dinlediğini söylüyor. Bu olayın ne zamandır beri devam ettiği ise kesin olarak bilinmezken, şirket söz konusu bu sürece son gelişmeler ile beraber son verdiğini açıklıyor.

Google ve Apple teknoloji liderleri gibi biz de kullanıcıların incelemelerini ya da dinlemelerini durduk diyen dünyaca ünlü sosyal medya platformu Facebook, 2019 yılında ciddi anlamda kan kaybetmeye başladığını gösterdi. Facebook, yılın ilk aylarından bugüne kadar ciddi skandallar ve güvenlik sorunları ile karşımıza çıkıyor. Bu durum ile birlikte her geçen gün az da olsa kullanıcı kaybetmeye devam ediyor. Facebook her yaştan kullanıcının kullanım alanlarına uygun bir platform.


Google çocuk gizliliği konusunda yaptığı ihlalleri çözmek için yaklaşık 170 milyon dolar ödeyecekGoogle çocuk gizliliği konusunda yaptığı ihlalleri çözmek için yaklaşık 170 milyon dolar ödeyecek
Google, gizli sayfalar kullanarak kişisel verilerimizi reklamverenlerle paylaşıyorGoogle, gizli sayfalar kullanarak kişisel verilerimizi reklamverenlerle paylaşıyor

PAYLAŞ