Google ve Facebook, İngiltere'de yeni büyük teknoloji düzenlemesiyle karşı karşıya kalabilir - Haberler - indir.com

Google ve Facebook, İngiltere'de yeni büyük teknoloji düzenlemesiyle karşı karşıya kalabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-09 10:00:03
Editör : Ayça Aleyna Dinler
Kategori : Teknoloji

İngiltere'nin rekabet bekçisi, Google ve Facebook gibi teknoloji devlerini düzenlemek için yeni bir rejim belirledi ve dijital pazarların tam potansiyelini kullanmak ve rekabeti ve yeniliği teşvik etmek için yeni güçlere ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Hükümet tarafından geçen ay ilan edilen bir dijital Piyasalar Birimi tarafından denetlenen yeni, yasal olarak bağlayıcı bir davranış kuralları, pazardaki rekabetçi müdahaleler ve gelişmiş birleşme kuralları önerdi.

Google is investing in the construction of the world's first autonomous roadGoogle is investing in the construction of the world's first autonomous road

İngiltere rekabet ve pazarlar Kurumu (CMA), zararlı çevrimiçi içerik ve veri koruması için yeni kurallar getirecek.

Cma, hükümet mevzuatını gerektirecek yeni rejimin, zararlı çevrimiçi içerik ve veri koruması için yeni kurallar da dahil olmak üzere dijital pazarlar için daha geniş bir düzenleyici çerçevenin bir parçası olacağını söyledi.

CMA CEO'su Andrea Coscelli, Google ve Facebook gibi teknoloji devlerine dayanan tüketicilerin ve işletmelerin adil bir şekilde ele alınması gerektiğini ve rakiplerin düz bir oyun alanı ile karşı karşıya kalması gerektiğini söyledi.

"Bunun olması için, Birleşik Krallıkta yeni güçler ve yeni bir yaklaşım ihtiyacı," Salı günü dedi. "Kısacası, sorunları önlemek için hızlı önlemler alırken inovasyonun gelişmesini sağlayabilecek modern bir düzenleyici rejime ihtiyacımız var." Thomson Reuters 2020



PAYLAŞ