Google ve Facebook aşı zorunluluğu getirdi - Haberler - indir.com

Google ve Facebook aşı zorunluluğu getirdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-29 17:00:12
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google ve Facebook tarafından yapılan arka arkaya açıklamalarda çalışanlar için aşı zorunluluğunun getirileceği belirtildi. 

Amerika Birleşik Devletleri'nde delta varyantının artması ve bu varyanta karşı aşının etkili sonuçlar sunması, aşı çalışmalarının daha da hızlanmasını sağladı. Özellikle yeniden ofise dönme planları yapan şirketler, yaptıkları açıklamalar ile çalışanlarının aşı olması halinde ofise dönebileceğini belirtti ve böylece ofise dönüş için aşı şartı da gündeme gelmiş oldu. Konu ile ilgili İlk açıklamalardan birisi Google tarafından yapıldı. 

İlk Adım Google’dan Geldi

Google, resmi blog adresi üzerinden yaptığı paylaşımda çalışanlara pazar günü özel bir emailin gönderildiğini ve bu emailde şirketin aldığı yeni kararların aktarıldığı belirtildi. Açıklamalara göre Google, 18 Ekim tarihine kadar evden gönüllü çalışma sistemini uzattı. Bu tarihe kadar çalışanlarının aşı olmasını isteyen Google, aşı olan çalışanlarının Google ofislerinde yeniden çalışmaya devam edebileceğini ifade etti. Google CEO'su Sundar Pichai yaptığı açıklamada, "Kampüslerimizde çalışmaya gelen herkesin aşılanması gerekecek. Bu politikayı önümüzdeki haftalarda ABD'de kullanıma sunacağız ve önümüzdeki aylarda diğer bölgelere de uygulayacağız." dedi.

Bir Açıklama Da Facebook ve Lyft’ten

Google tarafından yapılan açıklamaların ardından Facebook ve Lyfy gibi yüksek çalışan sayısına sahip olan şirketler de benzer açıklamalar gerçekleştirdi. Facebook'un Halktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Lori Goler, "Ofislerimiz yeniden açıldığında, ABD kampüslerimizden herhangi birinde çalışmaya gelen herkesin aşı olmasını isteyeceğiz. Bu politikayı nasıl uygulayacağımız yerel koşullara ve yönetmeliklere bağlı olacak. Tıbbi veya başka nedenlerle aşı olamayanlar için bir sürecimiz olacak ve durum geliştikçe diğer bölgelerdeki yaklaşımımızı değerlendireceğiz. Ofise dönüş planlarımızda herkesin sağlığını ve güvenliğini ön planda tutmak için uzmanlarla çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

Dünya devi şirketler tarafından yapılan bu açıklama, özel şirketlerin aşı ve pandemi dönemindeki tutumunun nasıl olacağına dair önemli veriler sunuyor. Şirketler bugüne kadar aşıya karşı herhangi bir açıklama ve eğilim göstermezken yapılan son açıklamada binlerce çalışanı olan işletmelerin tüm çalışanları için aşı şartını getirmesi, yeni normal süreçte oldukça dikkat çekmiş durumda. Ancak dünyanın hemen hemen her bir bölgesinde aşıyı savunanlar kadar karşı çıkanlar da bulunuyor. Bu bakımdan özellikle aşı olmak istemeyen çalışanlar için şirketlerin nasıl bir karar alacağı oldukça önemli. 





PAYLAŞ