Google ve Bing korsan içerikleri arama sonuçlarında istemiyor! - Haberler - indir.com

Google ve Bing korsan içerikleri arama sonuçlarında istemiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-03 13:30:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Donanım

Dünya çapında kullanıcıların bir numaralı tercihi Google ve Microsoft'un sahibi olduğu Bing korsan içerik sitelerine karşı beraber mücadele verecek. Google ve Bing'te artık korsan içerikler listelenmeyecek. Teknoloji devleri, korsan web sitelerini arama sonuçlarından uzak tutmak için British Phonographic Industry (BPI) ve Motion Picture Association ile birlikte çalışıyor.

Yapılacak olan işbirliği hem üreticileri hem de internet kullanıcılarını korumayı hedef alıyor ve ilk olarak Birleşik Krallık'ta atılacak bu adım. Arama motorları internette korsan içeriklerin yayılmasına neden olan sitelerin ayıklanmasına yardımcı olacak bir kod kullanılacağı kararına vardı. Bu kod sayesinde arama motorlarında çıkan sonuçlar listesinde korsan içeriklerin olduğu yasa dışı sitelerin görünürlülüğünü azaltmaya yarayacak.

Atılacak bu adım hem içerik üreticilerini hem de internet kullanıcılarını korumayı hedef alıyor!

Guardian'ın yayınladığı habere göre bu yeni adımı Birleşik Krallık'ın Kültür, Medya ve Spor Bakanlığı'da destek veriyor. Ayrıca bu adıma Birleşik Krallık'ta Fikri Mülkiyet Hakları Bürosu öncülük ediyor. Google ve Bing ile yapılan ortak çalışmalar sonucunda farklı türdeki korsan içerik sitelerinin (müzik videoları, ekitaplar, maç yayınları) tamamen ayıklanacak gibi görünüyor. Zaten son dönemlerde sahte haber sitelerine karşı Facebook ve Google kendi tutumlarını belli etmişti. Ve google be Bing de korsan içeriklerin olmaması için daha fazla çalışacaklarını da söylüyor.

Google, ABD'de yaptığı korsan site temizliği ile geçtiğimiz hafta içerisinde 2 milyar bireysel URL'u ve 1 milyon web sitesinin varlığına son vererek sonlandırmıştı. Bakalım İngiltere'de uygulanmasının ardından sonuç ne olacak.

Bu yenilik yaz ayının ortalarına doğru uygulanması bekleniyor ve özellikle de içerik üreticileri tarafından heyecanla beklenmesi dikkat çekiyor. Ayrıca dijital reklamcılık tarafında da olumlu yönde bir beklenti olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

 

 

 

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ