Google ve Apple'ın Corona virüs takip sistemi kullanıma hazır - Haberler - indir.com

Google ve Apple'ın Corona virüs takip sistemi kullanıma hazır

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-22 14:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Corona salgını nedeniyle Apple ve Google’ın güçlerini birleştirerek oluşturacakları Corona takip sisteminin kullanıma hazır olduğu öğrenildi.

Mart ayında dünyanın pek çok ülkesinde etkileri görülen Corona virüsü bizleri baş etmek için çeşitli yöntemlere iterken, teknoloji devlerini kullanıcılarını güvende tutacak arayışlara yönlendirmişti. Bunun için güçlerini birleştiren Google ve Apple ise bir takip sistemi üzerinde çalıştıklarının müjdesini vermişti. Bir süredir geliştirme aşamasında olan sistem Corona virüs salgınından etkilenmiş kişilerin takibini yapacak.

Apple ve Google'ın geliştireceği koronavirüs takip sistemini kimler kullanamayacak?Apple ve Google'ın geliştireceği koronavirüs takip sistemini kimler kullanamayacak?

Corona virüs takip uygulaması kullanıma hazır

Sistemin hazır olduğunu bugün yayımladığı bir blog yazısıyla duyuran Google, detaylı açıklamalar yaptı. Corona virüs salgınından etkilenen kişileri rahat bir şekilde takip edebilmek için kullanılması planlanan bu temassız izleme teknoloji enfeksiyona sahip kişileri tanımlayarak onlara karantina sürecinde yardımcı olacak. Dünyada pek çok ülkenin Corona virüs salgınını kontrol altına almak için büyük çaba sarf ettiği bu günlerde bu takip sistemi virüsün daha fazla insana yayılmasının önüne geçebilir gibi duruyor.

Apple ve Google, Corona virüs takip uygulamasının tasarımını yayımladı

Teknoloji devleri dünyanın büyük bir kısmını etkisi altına alan bu virüsün yayılma hızını düşürmeyi ve virüs yayılımının izlenmesini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Uygulama Corona virüs testi pozitif çıkan kişililerin telefonlarındaki kişilere erişim sağlayabilecek ve bu kişilere Corona virüs testi pozitif çıkan biriyle temas ettiklerine dair uyarı gidecek. Bu sayede kişiler kendi belirti göstermeye başlamadan kendilerini karantina altına alarak salgından etkilenip etkilenmediklerini bu süre zarfında kontrol edebilecekler. Sağlık kuruluşları tarafından kullanılabilir durumda olan bu takip sistemi Android ve iOS uygulamalarına uyumlu çalışması için güncelleniyor. Kullanıcı gizlilikleri konusunda oldukça hassas davranan Google ve Apple’ın bu uygulamayı GPS verilerini kullanmadan çalışır duruma getirmesinin, bu sistemi diğer uygulamalardan ayıracağını söylemek yanlış olmaz.


NHSX uzmanları Apple ve Google'ın geliştirdiği koronavirüs uygulamasını reddettiNHSX uzmanları Apple ve Google'ın geliştirdiği koronavirüs uygulamasını reddetti
Apple ve Google, Corona virüs takip uygulamasının tasarımını yayımladıApple ve Google, Corona virüs takip uygulamasının tasarımını yayımladı

PAYLAŞ