Google ve Alphabet çalışanları, yeni bir sendika kurdu - Haberler - indir.com

Google ve Alphabet çalışanları, yeni bir sendika kurdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-05 18:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Bir süre önce Alphabet çatısı altına giren Google ve ana şirket çalışanları yeni bir sendika kurduklarını açıkladı. Google'ın ve Alphabet’in tüm kadrolu ve sözleşmeli çalışanlarına açık olacak bu sendika, şirketteki eşitsizliklerin giderilmesi için uğraşacak.

Daha öncesinde çalışanlarıyla yaşadıkları sorunlarla gündeme gelen Google, bu konuları hızlı bir şekilde kapatmıştı. Büyük şirketlerde çalışanlar, şirketle yaşadıkları sorunları çözmek için birçok kez sendika kurmaya yeltenmişti. Ancak bu noktada bazu engellerle karşılaşmışlardı. Bu engellerden en büyüğü ise Silikon Vadisi’ydi. Silikon Vadisi, çalışanların bu tür sendikaları kurulmasını engellemek için bazı özel çalışmalar yaparak yollarına engeller çıkarıyordu. Ancak bu kez öyle olması ve Google çalışanları, birçok neden göstererek yeni bir sendika kurmayı başardı.

Google Chrome 2021'de daha az bellek kullanacakGoogle Chrome 2021'de daha az bellek kullanacak

Konu hakkında açıklama yapan Google’ın ana şirketi Alphabet, yeni bir sendika kurtulduğunu ve bu sendikaya Google çatısı altında çalışan tüm kadrolu ve sözleşmeli çalışanların davetli olduğunu belirtti. Yeni kurulan sendika, çalışanların sınıflandırılması, pozisyonlarına göre muamele görmeleri ve tazminatlar gibi konular üzerine yoğunlaşacak.

Google çalışanları eşit haklar istiyor

Hatırlarsanız daha önce Google çalışanları arasında ayrımcılık yaptığı iddialarıyla gündeme gelmişti. Şirketin kadrolu çalışanlarına daha çok sosyal hak tanıdığı söyleniyordu. Bu haksızlıktan şikayetçi olan sözleşmeli çalışanlar, bu şikayetlerini önce yöneticilere iletseler de bir çözüm sunulmamıştı. Yeni kurulan sendika sayesinde çalışanlar arasındaki tüm ayrımlar ortadan kaldırılarak, tüm çalışanlara eşit sosyal hak tanınması hedefleniyor. 

Google'a eski çalışanından büyük suçlama!

Sendika üyeleri, çalışanları temsil etmek ve Google ile gerekli pazarlıkları yapabilmek adına ABD Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu’na başvuru yaptı. Yaklaşık 280 kişiden oluşan bu sendika, ABD’de en büyük iletişim ve medya sendikası olan CWA tarafından da destek görmeye başladı. Yani Alphabet sendikasına üye olan Alphabet  ve Google çalışanları, dolaylı bir şekilde CWA sendikasında bir üyesi sayılacak.

Konu hakkında resmi açıklama yapan Google Program Yöneticisi Nicki Anselmo “Bu sendika, Google çalışanlarının yıllardır cesurca örgütlenmesine dayanıyor. Maven Projesi’ni hayata geçirmeye çalışmaktan cinsel tacizde bulunan yöneticilere sadece para cezası kesilmesine kadar Alphabet’in tüm bu sorunlara karşı tek bir yürek olup yanıt verdiğini gördük. Yeni sendikamız, haberlerin modası geçtikten sonra bile çalışanlara hak ettiği saygının duyulması için sürdürülebilir bir altyapı sağlayacak.” İfadelerini kullandı.

 

 


Google Cloud Print'in fişini çekiyorGoogle Cloud Print'in fişini çekiyor
Google Asistan desteğiyle çalışabilen cihazlarGoogle Asistan desteğiyle çalışabilen cihazlar

PAYLAŞ