Google uygulamaları Huawei Mate 30 Pro’ya nasıl yüklenir? - Haberler - indir.com

Google uygulamaları Huawei Mate 30 Pro’ya nasıl yüklenir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-28 14:04:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çinli akıllı cep telefonu üreticisi Huawei, ABD ile yaşadıkları sorunlar karşısında üretimi tamamlanan cihazlar hakkında da ciddi sorunlar ile karşı karşıya kaldı. Yaşanan sorunlar karşısında hatırlayacağınız üzere ABD'li şirket Google, Huawei'in Android desteğini kaldırmıştı. Bunlardan biri olan Huawei Mate 30 modelli akıllı cihazlar mecburen Google tarafından sunulan servis ve uygulamalar olmadan satışa sunulacak. Fakat içinde bulunduğumuz teknolojik çağda her sorunun bir çözümü mutlaka bulunuyor. Hatta şöyle ki, eğer sorunun arkasında Çin yer alıyorsa çözüm her zaman çok daha kolay olacaktır. Tam olarak sekiz adet adımı takip ederek Mate 30 Pro'ya Google uygulamalarını yüklemeniz mümkün oluyor. 

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Huawei, Mate 30 Pro'nun adeta Google ve Android isimlerini anmadan tanıtımını yaptı ve bu şekilde de satışa sundu. Fakat söz konusu bu akıllı cihaz Android 10 ile beraber karşımıza çıkıyor. Akılı cep telefonlara akıllı niteliği veren Google Servisleri Andoid 10 içerisinde yer almıyor. Buna rağmen Google tarafından yasaklanmış olan Mate 30'lara Google uygulamalarını sorunsuz bir şekilde yüklemenin bir yolu vardır. Burada şöyle bir sorun var ki, Huawei bu yöntemleri resmi yollar ile sunmuyor, aynı zamanda bu yöntemlerin her ülkede ya da her cihazda sorunsuz bir şekilde çalışacağı kesin olarak bilinen durumlar arasında değildir. Fakat uygulanacak yöntemler son derece basit olduğu için akıllı cep telefonu kullanımı ile arası iyi olmayan kullanıcılar bile çok rahat bir şekilde bu yöntemleri uygulayabilirler. 

Merakla Beklenen Huawei Mate 30 Pro resmi olarak tanıtıldıMerakla Beklenen Huawei Mate 30 Pro resmi olarak tanıtıldı

Google uygulamaları Huawei Mate 30 ve Mate 30 Pro’ya yüklenebiliyor

Bildiğiniz üzere Google'ın Huawe'den Android desteğini kaldırması ile beraber Huawei Mate 30 ve Mate 30 Pro adlı cihazların nasıl geleceği akıllarda soru işaretiydi. APK ya da herhangi bir aracı uygulama kullanmadan önce Google Play servislerini, Google Play Store'u ve sonrasında ise tüm Google uygulamalarını Huawei Mate 30'a yüklemeniz mümkün olacak. Tüm adımları teker teker uyguladığınız taktirde bir sorun yaşamdan işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. 

- Bu işlemleri yapmak için ilk olarak Mate 30 cihazınızda yer alan varsayılan internet tarayıcınızı açın.

- Google Chrome'un APK'sını yükleyerek işlemlerinize devam edin.

- Daha sonra ise Çin sitesini Chrome üzerinden açın ve mavi butonuna dokunun.

-İndirdiğiniz dosya Google Services Assistant ismi ile bir yükleyici APK'si olacak.

- Bu dosyayı açın ve yükleme işlemini gerçekleştirin.

- Daha sonra ise ana menüye baktığınızda Google Play Store ile karşı karşıya geleceksiniz. 

- Google Play Store’u açın, Google hesabınız ile giriş yapın

- Hesabınızı açamadığınız taktirde cep telefonunuzu kapatıp açın.

- Bu sayede Play Store üzerinden artık istediğiniz Google uygulamasını yükleyebilirsiniz.

Bu işlemlerin bu kadar basit olması beklenen bir durum değildi. Bu sebeple oldukça şaşılan bir durum olarak değerlendiriliyor. Yapılan bu yöntem Google uygulamalarının yüklü olarak geldiği cihazlardan daha iyi sonuç verdiği de söyleniyor. Çünkü buradan dilediğiniz Google uygulamasını yükleyebiliyorsunuz. Bu şekilde Android'in batarya tüketimi konusunda çok ciddi efor sarf eden uygulamalarına maruz kalmayacaksınız. Google tarafından üretilen uygulamaların her birine bu şekilde dünyanın her noktasından sahip olabilirsiniz. Fakat Çin hariçtir. Çünkü Google uygulamaları Çin'de uzun bir süre yasaklı olacak. 


Şaşırttan Huawei P30 ve Mate 20 satış rakamlarıŞaşırttan Huawei P30 ve Mate 20 satış rakamları
Android kullanamayacak olan Huawei'den 1 milyar dolarlık yatırımAndroid kullanamayacak olan Huawei'den 1 milyar dolarlık yatırım
Huawei'nin katlanabilir telefonu Mate X ne zaman çıkıyor?Huawei'nin katlanabilir telefonu Mate X ne zaman çıkıyor?

PAYLAŞ