Google ürünleri nasıl ortaya çıkıyor? - Haberler - indir.com

Google ürünleri nasıl ortaya çıkıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-23 22:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Soru-Cevap

Teknoloji dünyasında milyonlarca ürün bulunuyor ve bu ürünlerin raflara gelene kadar, geçtikleri süreç, birçok kişi tarafından bilinmiyor. Bu ürünlerden en az birini, çağımızda neredeyse herkes kullanıyor. Hayatımıza birçok alanda kolaylık tanıyan ürünlerin nasıl üretildiği ise teknoloji meraklılarının, cevap aradığı sorulardan biri.

Google Home Mini renk seçimi

Teknoloji dünyasına yeni ürünler katarak insanların hayatını kolaylaştırmaya çalışan en büyük markalardan birisi Google. Google, Google Home, Pixel 2, Google Clips, giyilebilir ürünler gibi birçok teknolojik ürünü piyasaya sürüyor. Fakat bu ürünlerin, raflardaki yerini almadan önce geçirdikleri süreç hakkında birçok insan bilgi sahibi değil. Bu anlamda merak içerisinde olanlara, Google tasarımcısı Ivy Ross, bu ürünlerin piyasaya çıkmadan önceki süreçlerini, röportajında anlattı. Ross, röportajında; 'İlham kaynağımızı; sanat, maddeler, eşyalar, müzik, doğa ve insanlar oluşturuyor. sadece kendi kategorinize bakarak yeni bir şey oluşturmanız mümkün değildir.' diyor.


 

Pixel için yapılan kumaş testi

Daydream View üretimi için, önceden birçok tasarım çiziliyor ve bunların arasından seçim yapıldıktan sonra başlığın üretim aşamasına geçiliyor. Üretim aşamasından sonra da, her teknolojik üründe olduğu gibi test aşaması başlıyor. Ivy Ross, Home Mini cihazı için, özel bir kumaş seçtiklerini söylüyor. Bunun için zor yolu tercih ettiklerini ve kumaşın iyi bir ses kalitesi sunması adına özel bir yapıda üretildiğini, sözlerine ekliyor. Ivy Ross, sözlerine; 'En basit görünen şeylerden bazılarını inşa etmesi çok zor olabilir! İşlevsellikten vazgeçmeden güzel görünen bir ürün grubu oluşturduğumuz için gururluyum.' diyerek son veriyor.


 

Daydream View başlığının tasarım konsepti


 

Pixelbook ve Pixelbook Pen tasarımları


 

 





PAYLAŞ