Google, üçüncü parti uygulama mağazalarına kolaylık sağlayacak - Haberler - indir.com

Google, üçüncü parti uygulama mağazalarına kolaylık sağlayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-29 14:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Android, popülerliğini koruya diğer mobil işletim sistemlerinin aksine, her zaman üçüncü parti uygulama mağazalarının yüklenmesine izin veriyor. Birçok Android akıllı cihaz cihaz, kutusundan birden fazla uygulama mağazası ile beraber çıkabiliyor. Android 12 ile birlikte üçüncü parti uygulama mağazalarının kurulumu ve kullanımı daha da kolaylaştırılacak. Bu sayede kullanıcıların işi de daha kolay olmuş olacak. 

Epic Games – Google meselesi

Kısa süre içerisinde popüler olmayı başaran Fortnite oyununun sahibi olan Epic Games bu yılın ilk aylarında, oyununu Google Play Store mağazasından çekmişti. Bunun yanı sıra aynı zamanda Google'a, haksız haksız rekabet gibi suçlamalarda bulunarak dava açmıştı. Bu durumun Google’ın söz konusu kararı almasında etkili olduğu düşünülüyor.

Google Play Müzik kademeli olarak durduruluyorGoogle Play Müzik kademeli olarak durduruluyor

Google’dan konu hakkında detaylı açıklama

“Her mağaza kendi işleyişine karar verebilir. Biz bu konuda çok açığız. Bu açıklık; bir geliştirici Google iş şartları üzerinde anlaşma sağlamasa bile, geliştiriciye ait uygulamanın Android platformunda her halükarda dağıtabileceği anlamına geliyor. Örneğin, Fortnite’ın doğrudan Epic Games’in mağazasından veya Samsung‘un Galaxy Store’u dahil diğer uygulama mağazalarından edinebilmesinin nedeni budur. Bazı geliştiriciler, cihazlarına başka bir uygulama mağazası yüklediklerinde, kullanıcı deneyimini nasıl daha iyi hale getirebileceğimiz konusunda bize geri bildirimde bulundular. Bu geri bildirimlere yanıt olarak, Android 12’de, Android’in uyguladığı güvenlik önlemlerinden ödün vermeden, kullanıcıların cihazlarında diğer uygulama mağazalarını kullanmalarını daha da kolaylaştırmak için değişiklikler yapacağız.”

Android 11’de uyarı mesajları çıkıyor

Şöyle ki bugün itibariyle Android 11'e üçüncü parti bir uygulama mağazası kurmak isteyenlerin karşısına bir uyarı mesajı çıkıyor. Google, bu durumun öncelikle kullanıcıları korumak amacıyla var olduğunu dile getiriyor. Android 12 ile birlikte neler değişeceği oldukça merak konusu olurken bu durumun netlik kazanması için biraz daha zaman geçmesi gerekiyor. 


Google Play incelemeleri uygulama içerisinden yapılabilecekGoogle Play incelemeleri uygulama içerisinden yapılabilecek
Google Pixel 5 ve 5G’li Pixel 4a yolda!Google Pixel 5 ve 5G’li Pixel 4a yolda!
Google Pixel 5 ve Pixel 4a 5G'nin çıkış tarihi ve fiyatı sızdırıldıGoogle Pixel 5 ve Pixel 4a 5G'nin çıkış tarihi ve fiyatı sızdırıldı

PAYLAŞ