Google, Uber ve Facebook Gibi 5 Şirketin Karanlık Yüzleri - Haberler - indir.com

Google, Uber ve Facebook Gibi 5 Şirketin Karanlık Yüzleri

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-18 11:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji ve dijital platform günümüzde en önemli kavramlardan bazıları oluyor. Bu alanda isim yapmış ve büyük şirket ve hisselere sahip olan kişiler ise bu başarılı kariyerleri ile birçok insanın ilham kaynağı olabiliyor. Bu isimler bazı zamanlar oldukça üretken ve insan hayatını kolaylaştıracak adımlar atsalar da, birde bu insanların yaşadığı skandallar ve az bilinen karanlık yüzleri bulunuyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde teknoloji dünyasının en popüler ve bilinen 5 tanıdık ismin yaşadığı skandalları ve gerçek yüzlerini aktarmaya çalışacağız.

Google, Uber ve Facebook Gibi 5 Şirketin Karanlık Yüzleri

Teknolojiler ve yenilikler kullanıcı hayatını olumlu yönde etkilese de bazı zamanlar arka planda bilinmeyen işler dönebiliyor. Buna örnek olarak ise bir başkanlık seçimi için milyonlarca insanın kişisel bilgilerinin çalınmasını gösterebiliriz. Bill Gates gibi teknolojinin önde gelen isimleri tamamen iyi ve idol insanlar olarak gözükseler de bu isimlerin gerçek yüzleri de ortaya çıkmaya devam ediyor. Gelin şimdi bu popüler insanların yaşadığı skandallara göz atalım.

Google Pixel harici mikrofon ile kullanılabilecek!Google Pixel harici mikrofon ile kullanılabilecek!

Uber – Travis Klanick > Cinsiyetçilik

Ulaşım sistemleri noktasında son yılların büyüyen şirketi olarak bilinen Uber’ın kurucusu olan Travis Kalanick başarılı bir CEO olarak biliniyor. Silikon Vadisi’nde yaşanan olaylar ile gündeme gelen Uber’in yöneticileri hakkında 2017 yılında ortaya çıkan bazı iddialara göre şirket kapsamında yer alan kadın çalışanlara cinsel tacizde bulunulduğu ifade edildi. Bu skandal haber ile bir dönem gündeme gelen Uber’in bu kadın çalışanların sahip oldukları mevkileri de düşürdüğü iddiaları yer aldı. Gelen bu tepkiler ve söylentiler sonrasında Travis Kalanick istifa etti.

Elon Musk – Tesla  - Uyuşturucu Skandalı

Henüz yakın zamanda yapmış olduğu girişim ile dünyanın adını söylediği Elon Musk son zamanlardaki hareketleri ile ünvanını kaybetme yolunda ilerliyor. Uzak bilimleri ve Mars’a insan gönderme üzerine popüler çalışmalar yürüten isim Elon Musk’ın bir başka yandan skandalları ile popülerliği sönme yolunda devam ediyor. Tayland’daki mahsur kalan çocukların kurtarma operasyonunda yer alan dalgıçların birisine “pedofili” diyen Musk, daha sonra canlı yayında uyuşturucu tüketmesi ile çeşitli yanlış hareketler sergilemeye devam etti. Bu yanlış hareketler ile Elon Musk’ın imaj kaybetmeye devam ettiğini söyleyebiliriz.

Mark Zuckerberg – Facebook – Kullanıcı Verileri

Sosyal medyanın zirve konumunda yer alan ismi Facebook, her ne kadar 2 milyar seviyesinde kullanıcı rakamı ve yeni girişimleri ile beğenilse de son zamanlarda yaşananlar platformun karanlık yüzünü ortaya çıkartıyor. Bir dönemler Time dergisinde kapak olan CEO Zuck, 2017’nin son dönemi ile beraber oldukça antipati topladı. Trump’ın seçim kampanyasına yönelik yaptığı destek ile beraber insanları ayrım ve yalan içerikler ile Facebook platformu gündeme geldi ve suçlandı. Dünyanın en büyük kitlelerinden birine sahip olan Mark Zuckerberg kaybettiği bu itibarını yapmaya sürdürdüğü projeler ile tekrardan toparlamaya çalışıyor.

Jeff Bezos – Amazon – Çalışanlara Zulüm

Dünyanın en değerli ikinci şirketi konumunda yer alan e-ticaret devi Amazon, bu pazarın zirve konumunda bulunuyor. Yakın zamanda ülkemizde de aktif olan Amazon’un kurucularından olan Jeff Bezon hakkında bazı skandallar bulunuyor. Farklı kıtalarda yer alan şubelerde çalışan insanların koşullarından şikayetçi olması ile beraber bazı çalışanların yemek dahi bile yiyemedikleri ifade ediliyor. CEO Jeff Bezos ise çalışanlarının bu zorluklarını dile getirmemeye devam ediyor ve anti pati toplamayı sürdürüyor.

Sundar Pinchai – Google – Kötü Amaçlı Teknolojiler

2015 ile beraber Google’ın başına getirilen isim Hindistanlı Sundar Pinchai, en başarılı iş adamlarından birisi olarak gözüküyor. Google hizmetleri tarafında oldukça olumlu adımlar atan Pinchai, yapay zeka noktasında da iddialı bir şirket olma yolunda ilerliyor. Ancak Sundar Pinchai tarafından alınan kararların küresel diplomatik kurallar ile ters düştüğü biliniyor. Bu noktada şirketin yapay zeka teknolojisini silahlar üzerinde kullanmaya başladığı söyleniyor.


Google Pixel Kullanıcılarının Android Pie Kullanım Oranı AçıklandıGoogle Pixel Kullanıcılarının Android Pie Kullanım Oranı Açıklandı
Google+ ile birlikte Google'ın 15 başarısız girişimiGoogle+ ile birlikte Google'ın 15 başarısız girişimi
Apple CarPlay'de Google Haritalar'ı kullanmanın 5 avantajıApple CarPlay'de Google Haritalar'ı kullanmanın 5 avantajı

PAYLAŞ