Google Türkiye'deki alışveriş reklamlarını kapatma kararı aldı - Haberler - indir.com

Google Türkiye'deki alışveriş reklamlarını kapatma kararı aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-30 13:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Arama motoru devi Google ile Rekabet Kurumu arasındaki çözülemeyen reklam problem, Google’a yeni bir adım atma zorunluluğu gerçekleştirdi. Bu uygulama kapsamında ise Google, 10 Ağustos tarihi itibariyle Türkiye’deki kullanıcılara alışveriş reklamı göstermemeye karar aldı. Kullanıcılar, sorunlar çözüldükten sonra ise alışveriş reklamları görmeye devam edecekler. Rekabet kurumu ile Google arasında yaşanan bu yeni sorun, yeni bir dönemi de başlatmış oldu. Rekabet Kurumu’nun 2020’nin başında almış olduğu “Google’ın Alışveriş Karşılaştırma Servislerine eşit davranmasını” öngören karar neticesinde, Google yeni adım gerçekleştirdi. ABD merkezli teknoloji şirket 10 Ağustos itibariyle Türkiye’deki arama sayfalarından alışveriş reklamlarını durduracağını açıkladı.

Google alışveriş reklamlarını kapatma kararı aldı

Google evden çalışma tarihini uzatma kararı aldıGoogle evden çalışma tarihini uzatma kararı aldı

Konu hakkında açıklamalar yapan Google yetkilileri, Rekabet Kurumu’na bir dizi tedbir adımının sunulduğunu ifade ettiler. Fakat yaşanan bu süreçte bu tedbirlerin uygulanabilirliğinin belirsiz olması sebebiyle bir sonuca varılabilmiş değil. Google yetkilileri, sürecin sağlıklı bir şekilde atlatılabilmesi ve faaliyetlerin devam edebilmesi için böyle bir karar aldıklarını ifade ediyorlar. ABD merkezli şirket Google, Rekabet Kurumu’na sunmuş oldukları tedbirlerin detaylarına değinmiş değil. Ancak bu tedbirlerin Avrupa’da 600’den fazla AKS’nin katılımıyla 3 yıldır başarıyla uygulanan tedbirlere bir çözüm olduğunu belirtiyor.

Alınan bu karar ile beraber Google, 10 Ağustos itibariyle alışveriş reklamlarını Türkiye’deki arama sonuçlarından kaldıracak. Fakat görünene göre bu süreç sürekli olarak sürmeyecek. Öyle ki Google Rekabet Kurumu ile çalışanların devam ettiği konu hakkında çözümlerin sürdüğünü belirtiyor.


Google'dan CES 21 hakkında heyecan veren açıklamaGoogle'dan CES 21 hakkında heyecan veren açıklama
İnanması güç ama Google Shopping kapanıyor!İnanması güç ama Google Shopping kapanıyor!

PAYLAŞ