Google Türkçe örnek ile çeviri hizmetini güncelledi - Haberler - indir.com

Google Türkçe örnek ile çeviri hizmetini güncelledi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-10 11:55:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Google, Türkçe çevirilerde karşılaşılan bir problem ile Google çeviri de güncelleme yaptı ve güncelleme Türkçe örnek ile duyuruldu.

Google’ın en çok kullanılan hizmetlerinden biri olan Google Çeviri, kullanıcılarına çok fazla dil seçeneği ile hizmet sunuyor. Çok profesyonel bir çeviri hizmetine sahip olmasa da büyük oranda insanların işini görebiliyor. Çok sayıda dil seçeneğine sahip olması da ayrıca tercih nedenlerinden birisi oluyor. Fakat çeviri kısmında her dilin kendine göre kurallarının olması nedeniyle, bazen ufak çaplı hatalar yaşanabiliyor. Google’da benzer bir durum, Türkçe’den İngilizce’ye çeviri yaparken görülüyordu. Bilindiği üzere Türkçe’de “o” zamiri, hem kadın hem de erkek için kullanılıyor. Fakat İngilizce’de kadın için “she”, erkek içinse “he” deniliyor. Bundan kaynaklı olarak Google Çevirilerde meydana gelen çeviri hatası düzeltildi.

Google Android ve iOS için ortak uygulama geliştirdiğini duyurduGoogle Android ve iOS için ortak uygulama geliştirdiğini duyurdu

Levis ve Google sayesinde telefonlarınız kaybolmayacak

Google, artık o zamirinin olduğu cümlelere iki farklı çeviri sunacak

İngilizce’de kadın ve erkek kelimelerini farklı iki kelimenin karşılaması, Google Çeviri’nin kullanıcılara, Türkçe’den çeviri yaparken tek bir seçenek sunması, bir hata olarak kabul edildi ve düzeltildi. Google, getirdiği güncelleme ile birlikte, Artık örneğin “O bir doktor” cümlesinin çevirisini, “She is a doctor” ve “He is a doctor” olmak üzere iki seçenek ile sunacak. Hangisinin kadınlar hangisinin erkekler için kullandığını da gösterecek. Çevirinin üstünde de iki farklı cinsiyete göre çevrilmiştir ifadesi yer alacak.

Bu sorunun görüldüğü kadın ve erkeğin farklı telaffuz edildiği Fransızca, İtalyanca ve Portekizce dillerinde de yaşanıyordu ve güncelleme sonrasında artık bu dillerde de bu problem ortadan kalktı. Google, güncelleme haberini Türkçe örnek ile duyurdu.

 


Google gizli moddaki aramalarınızı da izliyorGoogle gizli moddaki aramalarınızı da izliyor
Google Allo kapatılıyorGoogle Allo kapatılıyor
Google Pixel 3 Lite Hakkında Bilinen DetaylarGoogle Pixel 3 Lite Hakkında Bilinen Detaylar

PAYLAŞ