Google Trends Nedir? Nasıl Kullanılır? - Haberler - indir.com

Google Trends Nedir? Nasıl Kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-25 22:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

İnternet devi Google'un sunmuş olduğu birçok servis ve platform bulunmaktadır. Bunlardan birisi olan Google Trends konusunu sizler için ele alacağız. Trends terimi genellikle bir liste kıyaslamalarında veya reyting ölçümlerinde sıra belirleme olarak kullanılmaktadır. Google'ın Treds servisi ile ise arama motoru üzeride yapılan aramaların anormal bir şekilde artış gösterdiğini takip edebilirsiniz. Bu noktada o döneme veya o haftaya ait aramalarda hangi içeriklerin trend olduğu takip edilebilmektedir.

Google Trends

Ülkemiz dahil 28 ülkenin Google Trends sonuçlarına bakabilmekteyiz. Bu noktada 6 farklı kategoride bu trends içerikleri görüntülemek mümkün olmaktadır. Ayrıca Trends ile dilerseniz filtreleme yapabilir ve haftalık, saatlik veya günlük gibi birçok zaman dilimine göre trends olan içeriklere göz atabilirsiniz.

Kategoriler

-Eğlence

-Spor

-İş

-Sağlık

-En Çok Okunan Haberler

-Bilim 'Teknoloji

Google Trends Kullanımı ve SEO

Google Trends servisine girerek oradan ülke ve kategori bazlı seçimler sonrasında istediğiniz anahtar kelimelerin o seçimlerde ne kadar çok arandığını kontrol edebilirsiniz. Dilerseniz kelime araması haricinde o an için o ülkede olan trends aramalarıda görebilirsiniz.

Google trends özelliği özellikle dijital platformda SEO uzmanları gibi internet içeriğiyle uğraşan kişilerin bir hayli işine yaramaktadır. Google'ın sunmuş olduğu bu istatistiklere direkt ve ücretsiz bir şekilde erişilmek daha çok kelime analizleri için sektörün işine yarıyor diyebiliriz. SEO uzmanları daha çok bir kelime üzerine optimizasyon işlemleri gerçekleştirecekleri zaman çalışmalarında kullanacakları araçlar önemli bir hal almaktadır. Bu noktada sektörle alakalı aranma hacmi bir hayli fazla olan kelimelerin tespiti Google Treds ile basit bir şekilde öğrenilmektedir.

Google Trends Özelliği

Google'un bu işlevsel özelliğinin birde abonelik özelliği bulunuyor. Bu söz konusu özellik ile dilediğiniz kelime için abone olabiliyorsunuz. Bu noktada o terimin aranma hacmi ve sıralamadaki yükselişini raporlar halinde takip etmeniz mümkün olmaktadır. Buda daha çok dijital pazarlama uzmanları ve SEO işiyle uğraşan kişilerin bir hayli işine yarayacak bir özellik diyebiliriz.

Sonuç Değerlendirme

Google bu Trends servisini kullanarak her sene sonunda o yıla dair yıllık arama trendlerini açıklamaktadır. Bu noktada diziler, kişiler ve olaylar olarak her konudaki trend olmuş içerikler tüm kullanıcılar ile paylaşılmaktadır. Google'un sunmuş olduğu bu araç tamamen ücretsiz olup önemli verileri takip etmenizi sağlayan bir servis diyebiliriz. Bu noktada Google Trends platformunu sizlerde ücretsiz bir şekilde kullanabilir ve trends olan içeriklere erişebilirsiniz.

 





PAYLAŞ