Google Trends Artık Gerçek Zamanlı Sonuçlar Veriyor! - Haberler - indir.com

Google Trends Artık Gerçek Zamanlı Sonuçlar Veriyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-06-18 17:39:27
Editör : Mustafa Çomak
Kategori : Donanım

Google aramalarına dair bilgilerin yayımlandığı Google Trends yenilenen haliyle anlık olarak daha çok dataya erişme imkanı sağlayacak.

Google Trends, kullanıcıları tarafından kendisine sorgulanan anahtar kelimelerin ne sıklıkta arandığını gösteren bir sistemdir. Anahtar kelime olarak düşündüğünüz kelimeleri arama butonu içerisinde arayarak Google içi arama istatistiğine direkt erişim gerçekleştirebilirsiniz. Material design tekniği kullanılan yeni arayüz ve gerçek zamanlı analizler şu anda Türkiye dahil olmak üzere 28 ülkede kullanıma açılmış durumdadır. Önümüzdeki ay içinde tüm ülkeler de açılması planlanıyor.

Normalde sadece belli bir zaman aralığındaki yani geçmişteki arama eğilimlerine göre sonuçlar veren Trends artık gerçek zamanlı sonuçlarla karşımıza çıkıyor. Belirli bir arama hacminin üzerine çıkan verileri bir toplumsal eğilim olarak gösteren Trends yenilenen haliyle çok daha fazla anlık dataya erişme imkanı sağlayacak. Google'ın bu eşsiz data verileri sayesinde büyük yatırımlar da veya organizasyonlar da kullanıcıların eğilimleri olan aramalara göre hamleler yapmak daha kolay ve başarısı yüksek işler doğuracaktır.

Yenilenen Google Trends'te yeni ana sayfada sadece kelime sorguları değil, gerçek zamanlı olarak aranan en çok Youtube videolarını, Google News?de popüler olarak tabir edilebilecek gündem haberlerini de görebiliyorsunuz.





PAYLAŞ