Google Translate yüzlerce dil öğrenme uygulamasını bitirecek - Haberler - indir.com

Google Translate yüzlerce dil öğrenme uygulamasını bitirecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-25 11:07:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

İnternet kullanımının artması ile beraber son zamanlarda Google Translate kullanımı çeviri olarak çok daha fazla kullanıldı. Hatta kullanıcılar için Google Translate seçimi başarılı bir çözüm haline geldi. Fakat teknoloji devi Google, bu uygulamanın sadece gerçek zamanlı olarak iletişim kurması için değil, kullanıcıları dil becerilerini geliştirmesi adına daha fazla kullanılmasını istiyor. 

Bu bağlamda Google Translate'nin FlashCard adlı yeni bir özellik ile beraber güçlendirilmesi sağlandı. Bu sayede dil öğrenme denildiğinde ilk olarak akla gelen Duolingo, Babbel ve Rosetta Stone gibi dil öğrenme konusunda son derece popüler olan uygulamalara ciddi bir rakip çıktı. 

Google Translate Yepyeni Tasarımı İle KarşınızdaGoogle Translate Yepyeni Tasarımı İle Karşınızda

Google Translate, dil öğrenme uygulamalarına rakip oluyor

Çeviri özelliği ile halihazırda son derece popüler olan Google Translate, yapılan gelişmeler ile beraber daha fazla fonksiyonellik kazandı. Hatta öyle ki Google Translate uygulaması artık dil öğrenme uygulamalarına rakip olacak. Jane Manchun Wong adlı geliştirici tarafından keşfedilen Google Translate'in bu özelliği sayesinde uygulamayı kullanan kullanıcılar kelime öbeklerini nasıl telaffuz edeceklerini öğrenebiliyor ve aynı zamanda uygulamadan çok daha fonksiyon bir şekilde faydalanıyorlar. Google, Google Translate'in bu özelliğini resmi olarak duyurmadığı için henüz konu ile ilgili pek fazla detay bilinmiyor. 

Google tarafından yapılan bu hamle dil öğrenme uygulamaları arasında özellikle Dualingo'nun kendisini daha da geliştirmesine neden olacak gibi gözüküyor. Şöyle ki her iki uygulamanın da aynı yeteneklere sahip olması kullanıcıların Google Translate uygulamasından yana tercihlerini kullanmalarına sebep olabilir gibi gözüküyor. Yapay zekadan gücünü alarak çalışan Google Translate, uzun cümleleri bile büyük oranda çeviri yapan bu uygulama çevrimdışı çeviri gibi çeşitli özellikler ile donatılmış vaziyettedir. Google Translate uygulamasının bu yeni özelliği kullanıcılar tarafından oldukça beğenilecek gibi gözüküyor. Halihazırda gelişmiş düzeyde özelliklere sahip olan bu kaliteli çeviri uygulaması yeni özelliği ile beraber dil öğrenme uygulamalarını geride bırakabilir gibi gözüküyor. 


İlgili uygulamalar
Google Translate nedir?Google Translate nedir?
Google Translate yenilendiGoogle Translate yenilendi

PAYLAŞ