Google Translate Yepyeni Tasarımı İle Karşınızda - Haberler - indir.com

Google Translate Yepyeni Tasarımı İle Karşınızda

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-07 13:19:40
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın birçok başarılı ve işlevsel servisi bulunuyor. Bunlardan birisi olan dil çerviri de önde gelen platform Google Translate için önemli bir gelişme yaşandı. Yaklaşık 12 yıldır hizmet ömrünü sürdüren Google Translate her geçen yıl kendisini geliştirerek dil desteğini bir hayli genişletmişti. Şimdi ise gerçekleşen yenilik ile Google Translate tasarımı baştan aşağı yenilendi. Popüler çeviri platformu sahip olduğu bu yeni tasarımı sayesinde makale çevirilerini daha işlevsel bir hale getirmiş oldu. Kullanıcı deneyimini her zaman önemseyen Google şirketi bu noktada kullanımı daha basit ve pratik hale getirmek adına Google Translate masaüstü sürümünün tasarımında bazı önemli yeniliklere gitti ve baştan aşağı yenilendi.

Google Translate Yenilenmiş Tasarım

Tim Cook'a Göre En İyisi Google!Tim Cook'a Göre En İyisi Google!

Yapılan açıklama ile Google Çeviri servisinin yeni arayüzü ile beraber artık Google ürünlerinin daha uyumlu olarak çalıştığı da ifade ediliyor. Google’ın bu servisi oldukça aktif ve yoğun bir şekilde kullanılıyor. Öyle ki günlük olarak ortalama 143 milyar kelimenin çevrildiği ifade ediliyor. Bu kadar yoğun kullanılan Transtale platformu için yeni görünüm ve arayüz artık önemli çevirileri daha basit ve işlevsel bir şekilde gerçekleşeceği anlamına geliyor. Ayrıca şirket birden çok dil konuşan kullanıcılar için tek bir tık ile sıralama ve gruplayabilme gibi ek yardımcı özelliklerde sisteme getirmiş durumda. Şirketin 2016’da Nöral Makine Çeviri teknolojisi ile büyük bir atılım gerçekleştirdiği biliniyor.

Yeni tasarım ile beraber çeviriler ile beraber kullanıcılar kelimelerin eş anlamlarının yanı sıra örnek cümleler ile yardım edilecek. Bu sayede çevirilen içerikler en detaylı bir şekilde kullanıcıya sunulmuş olacak. Yeni arayüz minimal bir tasarıma sahip olurken docx, pdf ve xls gibi dosya uzantılarının yeni arayüz ile kolay bir şekilde çevirilmesi sağlanacak. Yeni tasarım birkaç gün içerisinde tüm kullanıcılara sunulmuş olacak.


Google yer geçmişi ile gezi ısı haritası nasıl çıkartılır?      Google yer geçmişi ile gezi ısı haritası nasıl çıkartılır?      
Google reklam veren siyasetçilerin kimliklerini açıklayacak!Google reklam veren siyasetçilerin kimliklerini açıklayacak!
Google Haritalar yüzünden banka bilgileriniz ele geçirilebilir!Google Haritalar yüzünden banka bilgileriniz ele geçirilebilir!

PAYLAŞ