Google Translate yeni anlık çeviri özelliği aldı! - Haberler - indir.com

Google Translate yeni anlık çeviri özelliği aldı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-19 09:47:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Zaman zaman kullanıcıların vazgeçilmezleri arasından yer alan Google Translate hizmetinin anlık çeviri özelliği kısa süre önce duyurulmuştu. Google şu an için anlık çeviri için yeni bir özelliği daha sunuyor. Google Translate yani çeviri servisi piyasanın açık ara en hatasız çeviri hizmetlerinden biridir. Google'da bu servisi daha da iyi hale getirmek için çalışmalar yaparak daha fazla kullanıcıya hitap etmek istiyor. 

Google Translate yeni bir özelliğe kavuşuyor

Teknoloji lideri Google, Translate için son bir kaç yıldır daha fazla çalışma yapmaya başladı. Eskiden Google Translate metinleri ile çokça kişi dalga geçiyordu. Google'ın çeviri özelliğinden pek de memnun değillerdi. Bunun üzerine şirket, Google Translate üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Şöyle ki Ocak ayı içerisinde Google Translate, fotoğraf üzerinden anlık çeviri yapabilme özelliğini kullanıma sunmuştu. Şimdi ise Translate hizmeti yeni anlık çeviri özelliğini sunmaya başladı. 

Google Translate yenilendiGoogle Translate yenilendi

Bu özellik ile beraber Google Translate artık konuşmaları da anlık olarak çevirecek. Yani bir nevi mütercim tercümanlık gibi düşünmek mümkündür. Bu özelliği devreye sokmak için Google Translate uygulamasının üzerinde yer alan yeni yerleştirilmiş olan tuşa dokunmanız yeterlidir. Bu basıldığında ortamda devam eden ve anlamadığınız bil dilin anlık çevirisini kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Şu an için bu özellikten faydalanabilmek adına sessiz bir ortam ve tek kişinin konuşuyor olması gerekiyor. Anlık canlı çeviri için şu an için İngilizce, Fransızca,  Almanca, Hintçe, Portekizce, Rusça, İspanyolca ve Tayca dillerini destekliyor. Translate‘in aşamalı olarak daha fazla dil desteği sunması bekleniyor.

Google Translate uygulaması bilindiği üzere yapay zeka desteğine sahiptir. Şu an için uygulama anlık çeviri beklenen bir mükemmellikte değildir. Fakat özelliğin kullanımı arttıkça yapay zeka desteği sayesinde Google Translate uygulaması da kendini daha da geliştirip, hataların her geçen gün daha da azaltılması bekleniyor. Teknoloji devi Google, ne yazık ki çeviri Türkçe desteğini biraz daha bekletecek gibi gözüküyor. Anlık çeviri özelliği için de şirketin benzer bir politika sunması olası bir durumdur. Her geçen gün daha da geliştirilen Google Translate uygulaması son yıllarda çok daha farklı özelliklerle adından söz ettirmeyi başarıyor. Yakın zaman içerisinde uygulama daha da gelişecek gibi gözüküyor. 

 


İlgili uygulamalar
Google Translate yüzlerce dil öğrenme uygulamasını bitirecekGoogle Translate yüzlerce dil öğrenme uygulamasını bitirecek
Google Translate artık geçmiş çeviri verilerini saklamayacak!Google Translate artık geçmiş çeviri verilerini saklamayacak!

PAYLAŞ