Google Translate nedir? - Haberler - indir.com

Google Translate nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-29 21:02:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google tarafından geliştirilen çeviri servisi olarak tanıtılan Google Translate, Google'ın yeni uygulamalarından bir tanesi.

Yıllardan beri çeviri hizmeti sunmuş olsa da geliştirilen Google Çeviri sayesinde çok daha etkin bir şekilde hizmet vermeye başlayan Google, telefonlardan tarayıcılara kadar pek çok farklı alanda ulaşılabilir durumda.

Google Translate, İki Dilde Aynı Anda Sesli Çeviri YapabiliyorGoogle Translate, İki Dilde Aynı Anda Sesli Çeviri Yapabiliyor

Google Translate ne işe yarıyor?

Google Translate sayesinde farklı diller arasında kolay bir şekilde çeviri yapılabiliyor. Yüzü aşkın dil desteği sayesinde dünya genelinde dil sorununu kökten çözmeyi hedefleyen Google; yazarak, konuşarak, kamera ile görüntü çekerek ya da çizerek aktardığınız her şeyin diller arasında çevirisini sağlıyor. Bu bakımdan gelişmiş dil seçeneğinin yanı sıra çevirisi konusunda sağladığı tüm bu imkanlar sayesinde Google Translate diller arasındaki anlaşmazlık sorunlarını da minimuma indirmeye çalışıyor.

Google Translate nasıl indirilir?

Google Play üzerinden kolay bir şekilde indirilerek kullanılacak olan Google Translate aynı zamanda resmi internet adresi üzerinden de online olarak kullanıma açık durumda. Sade ara yüzü ile kullanım noktasında büyük bir kolaylık sağlayan Google Translate, üstelik yazılan dili otomatik bir şekilde algılayarak istediğiniz dile çeviri yapabiliyor. Dillerden dillere çapraz bir şekilde çeviri yapmasının yanı sıra tüm dokümanlarınızı da istediğiniz dile çevirebiliyor. Üstelik geçmiş çevirileriniz de yine Google Translate uygulamasında kayıt altına alınıyor. 

Google Translate, 10 Yeni Dili Daha Destekliyor! 

Google Translate farkı ne?

Google Asistan gibi farklı uygulamaların desteklediği Google Translate sesli konuşmaları da algılıyor. Özellikle yabancı bir bölgeye gittiğinizde sizinle yabancı dilde konuşmaya çalışan kişinin sesini Google Translate’e dinleterek onun ne demek istediğini öğrenebilirsiniz. Sadece online olarak değil offline olarak da kullanılabilen Google Translate için dilleri cihazınıza indirmeniz yeterli. Böylece internetin çekmediği ya da internet hizmetinin olmadığı yerlerde dahi Google Translate hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Google Translate'i geliştiriciler için de sunan Google Translation sayesinde web sitelerinin ya da uygulamaların otomatik bir şekilde çeviri hizmeti almasını sağlıyor. Google tarafından desteklenen Google Translate, sürekli geliştirildiği gibi çeviri konusunda da başarı oranını artırıyor. Bu bakımdan uygulama ve web sitelerini kolay bir şekilde farklı dillerde hizmet vermesi adına Google Translate gerekli desteği sağlıyor. 

Google Translate, Gerçek Zamanlı Çeviri Özelliğine Kavuştu!


Google Translate Dil Desteğini Zirveye TaşıyorGoogle Translate Dil Desteğini Zirveye Taşıyor

Google Translate ile Görsel Çeviri Nasıl Yapılır


PAYLAŞ