Google telefon uygulamasına telefon konuşmalarını kaydetme özelliği geliyor - Haberler - indir.com

Google telefon uygulamasına telefon konuşmalarını kaydetme özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-17 09:50:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji devi Google’ın Android telefonlar için geliştirdiği akıllı telefonlarda yüklü bir şekilde gelen Telefon uygulamasına çağrıları kaydetme özelliği eklendiği ortaya çıktı.
 

Telefon çağrılarını kaydetmenin iyi mi yoksa kötü mü olduğu yönünde tartışmalar senelerdir sürüyor. Bir kesim bunun kişisel gizliliği ihlal ettiğiniz düşünse de, hepimizin başından keşke kaydetseydim dediğimiz görüşmeler olmuştu. Hatırlarsanız Android’in bir dönem sunduğu en iyi olanaklardan biri de görüşmeleri üçüncü parti uygulamalara gerek kalmadan kaydetme imkanı sunmasıydı. Android 6 sürümüne kadar desteklenen bu özellik Google’ın Android 9 sürümünü yayınlamasıyla birlikte kaldırılmıştı.

Google'ın AirDrop benzeri hızlı dosya paylaşım özelliği hakkında detaylar belli olduGoogle'ın AirDrop benzeri hızlı dosya paylaşım özelliği hakkında detaylar belli oldu

Özelliğin kaldırılması birçok kullanıcı tarafından sevilmese de Google tarafından yapılan bu değişikliğin kalıcı olduğu düşünülüyordu ki, telefon uygulamasında keşfedilen birkaç kod Google’ın bu özelliği yeniden getirebileceğini gösteriyor.

Google’ın kendi akllı telefonu Pixel’ün son sürümünde bulunan Telefon uygulamasında görülen kodlar Google’ın her an bu yönde bir adım atabileceğini gözler önüne seriyor. Söz konusu kodlar ise uygulamanın APK’sını inceleyen bir grup tarafından ortaya çıkarıldı.

Android 11’de gelmesi beklenen 5 yeni özellik

Ancak elde edilen bilgiler sadece bununla kısıtlı değil. “Record” ve “Recording” yazılarından anlaşıldığı üzere Google kodlarla bu özelliği geri getirebileceği bu özelliği tamamen kontrol edebilir.  Ayrıca geri gelecek özellik için yeni bir logo tasarımı yaptığı gözüken şirket henüz bu konuda resmi bir açıklama yapmış değil. Bu nedenle Google’ın bu özelliği hangi cihazlarda kullanıma açacağı, ya da kullanıma açıp açmayacağı gibi tüm soruların yanıtları belirsizliğini koruyor.


iPhone'lar artık Google güvenlik anahtarı olarak kullanılabilecekiPhone'lar artık Google güvenlik anahtarı olarak kullanılabilecek
Google bulut hizmetine kodsuz geliştiriciliğe eklemek için AppSheet’i satın aldıGoogle bulut hizmetine kodsuz geliştiriciliğe eklemek için AppSheet’i satın aldı

PAYLAŞ