Google Telefon Uygulamasına Önemli Yenilik - Haberler - indir.com

Google Telefon Uygulamasına Önemli Yenilik

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-21 18:30:19
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google'ın kendi resmi uygulamaları güncellenerek yeni işlevsel özellikler kazanmaya devam ediyorlar. Bunlardan birisi olan Google Phone uygulamasına yeni kullanışlı özellikler içeren güncellemeler geldi. Bu noktada acil çağrılar ekranı eklenen uygulamaya farklı içeriklerde geldi. Google'ın kendi arayüzlerinin olduğu Nexus, Pixel ve Android One akıllı telefonlarında yer verdiği Google Phone uygulaması için birçok yeni özellik geldi. Başlıca olmak üzere spam uyarıları, yakın yerleri arama gibi yeni akıllı özelliklere kavuştu. Diğer yandan sürüm 10.1 ile beraber kullanıma sunulacak bir diğer özellik ise acil durum çağrısı yaparken bulunan yerin görüntülenmesi olacak.

Google'ın güvenliği ve kullanıcı sağlığını ön plana koyduğunu her alanda yaptığı çalışmaları görerek biliyoruz. Bu noktada yeni gelen acil durum konum gösterge özelliği ile beraber acil çağrı gerçekleşirken arama ekranına bir konum kartı ekleniyor. Acil durum için müdahele edecek olan ekipler ise kesin bir konum için ihtiyaç duydukları adresi ve bilgileri harita üzerinden tam koordinatlar yardımı ile görebilecekler.

Bu sayede yabancı bir bölgede olsanız dahi müdahele edecek olan ekiplere kesin bir adres vermek için oldukça yararlı bir özelliğe benziyor. Google Phone 10.1 uygulama versiyonu Marshmallıw ve üzeri işletim sistemlerine sahip Google cihazları için uyumlu durumda. Google Play Store'da yer alan Google Phone uygulamasının sadece Google akıllı telefonları için uyumlu olduğunu ve diğer modeller için uyumsuzluk ve yüklenememezlik gibi durumları sergileyebileceğini ifade edelim.





PAYLAŞ