Google telefon bağımlılığına engel olmak için 5 yeni uygulama yayınladı - Haberler - indir.com

Google telefon bağımlılığına engel olmak için 5 yeni uygulama yayınladı

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-24 22:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Uygulama

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte çağımızın en büyük sorunlarından biri de teknolojinin yanlış kullanımı ve telefon bağımlılığı. Google ise literatüre de geçen bu bağımlılık türünden insanları kurtarmak için geliştirdiği “Dijital Denge” uygulamasını kullanıma sunmuştu. Bu alanda ki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Google, aynı amaca hizmet eden beş yeni uygulamayı daha kullanıcılarla buluşturdu. 

Geçen sene “Dijital Denge” uyulmasını Apple cihazlarda da kullanıma sunan şirket, uygulama piyasaya girdikten birkaç ay sonra yeni özelliklerle uygulamanın verimini de sürekli olarak arttırmıştı. Bu konu hakkında çalışmalarına devam eden Google, telefon bağımlılarının dijital cihaz kullanma süresini azaltacak yeni yöntemler üzerinde çalışarak bu alandaki testlerine devam etti. 

Arama trendleri Google arama motoruna entegre oluyorArama trendleri Google arama motoruna entegre oluyor

Bugün itibariyle çalışmalarının meyvesini gün yüzüne çıkaran Google geçtiğimiz sene yayınladığı “Dijital Denge” uygulamasına benzer olan 5 yeni uygulama daha yayınladı. Google Creative Lab tarafından yayınlanan bu uygulamaların kullanım açısından sağladığı olanaklardan biri de uygulamaların “Dijital Denge” uygulaması yüklü olmadan da çalışıyor olması. Ancak yayınlanan uygulamaların sadece Android 8.0 ve üzeri sürümleri desteklediğinin altını çizelim. Gelelim Google’ın yüklediği uygulamalara ve özelliklerine; 

Unlock Clock 

Telefon bağımlılığınızla savaşmanıza yardımcı olacak en iyi 5 uygulama

Google’ın Unlock Clock adını verdiği bu uygulama canlı bir duvar kağıdı olarak karşımıza çıkıyor. Uygulama sayesinde telefonunuzun kilidini açtığınızda, gün içerisinde telefon kilidini kaç kez açtığınızı görüntüleyebiliyorsunuz. Buda kullanıcıların kendilerini sınırlar ve hedefler koyarak bağımlılıklarından kurtulmalarını sağlıyor. Gün içerisinde telefona gerçekten ihtiyacınız olduğu alanları belirleyerek, kendinize belirlediğiniz sınırı aşıp aşmadığınızı kontrol edebilirsiniz. 

We Flip 

Google’ın We Flip adını verdiği bu uygulama ise telefon bağımlılığı konusunda ses getirecek olan uygulamalardan biri. Bir çeşit sosyal deneyin uygulamaya çevrilen hali olan We Flip, arkadaşlarınızla birlikte kullanabileceğiniz bir uygulama. Arkadaş ortamında telefonu elinden düşürmeyenleri hedef alan We Flip’i arkadaş grubu olarak telefonunuza indirmeniz ve sonrasında uygulamadı anahtarı aşağı indirerek sayacı başlatmanız gerek. Bu işlemden sonra arkadaş grubu içinden biri telefonun kilidini açtığında sayaç duruyor ve ekranda kimin ne zaman ekranının kilidini açtığı yer alıyor. 

Post Box 

Google’ın Post Box adını verdiği bu uygulamadaki amaç sizi telefondan olabildiğince uzak tutmak. Telefonunuza gelen bildirimlerin gizlenmesine yardımcı olan Post Box, bu sayede vaktinizi önemli işlerinize yöneltebilmenizi sağlıyor. Post Box uygulamasını kullanmak ise oldukça kolay. Kullanıcılar bildirimlerin gizlenmesini istedikleri zaman aralığını kendileri belirleyebiliyor ve bu sayede size gelen bildirimler uygulama aktifken ana ekranınıza düşmüyor. 

Morph 

Telefonunuzda yer alan bu uygulamalara dikkat!

Google tarafından bugün yayınlanan Morph adını taşıyan uygulamanın amacı sizi sadece gerekli, uygulamalarda zaman geçirmeye yöneltmek. Günün saatlerine göre hangi uygulamaların önemli olduğunu gösteren Morph kullanım amacınıza uygun uygulamaları öne çıkarıyor. Örneğin işteyseniz, Google Drive, Gmail ya da takvim gibi servislere ihtiyacınız varsa size sadece bu uygulamaları gösteriyor. Morph’yu kullanıcılar diledikleri gibi özelleştirerek gün içerisinde zaman aralıkları ve kullanacakları uygulamaları belirleyebiliyorlar. 

Desert Island 

Google’ın telefon bağımlıları için geliştirdiği son uygulama Desert Island ise kullanıcılara 7 tane uygulama seçerek 24 saati bu uygulamalar ile geçirmesine yönelik. Bu uygulamadaki amaç ise kullanıcıların sadece gerçekten gerekli olan uygulamaları kullanmasını sağlamak. Uygulama 7 uygulamayı seçtiğinizde 24 saatlik bir sayaç başlatarak, zaman dilimi sona erdiğinde ise kullanıcılara bir grafik sunuyor. Bu grafikte belirlenen uygulamaların ve diğer uygulamaların gün içerisinde ne sıklıkla kullanıldığı ve ne kadar zaman geçirildiği gibi önemli noktalar yer alıyor.  


Google, Ofis Uygulamalarında da Materyal Tasarıma GeçecekGoogle, Ofis Uygulamalarında da Materyal Tasarıma Geçecek

PAYLAŞ