Google Telefon arayan ismini ve numarasını sesli okumaya başlıyor - Haberler - indir.com

Google Telefon arayan ismini ve numarasını sesli okumaya başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-01 13:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google’ın sahip olduğu Telefon uygulamasında üç yeni özellik test edilmeye başlandı. Söz konusu keşfedilen bu yeni özellikler, kullanıcı deneyimini ciddi oranda yükseltmeyi hedefliyor. Google Telefon’un bu yeni özelliklerinin ne zaman kullanılabilir olacağı ise henüz belli olmuş değil. ABD merkezli teknoloji şirketi Google, Pixel modellerini dahil olmak üzere diğer Android telefonlara ise Play Store üzerinden indirilebilir Google Telefon uygulaması sunmuştu. Bu uygulamasını her geçen gün geliştirmeye devam eden Google, şimdi ise yeni özellikler test etmeye başladı.

Neowin kaynaklı habere göre Google Telefon, kısa bir süre önce arayanın kimliği veya numarasını sesli olarak kullanıcılara aktaracak. Bu sayede kullanıcılar, telefonlarına bakmadan bile kendilerini arayan kişinin kim olduğunu görebilecekler.

Google Meet artık mobilde de gürültü engelleyecekGoogle Meet artık mobilde de gürültü engelleyecek

Google Telefon uygulamasına sesli destek geliyor

Bununla beraber Google Telefon, kullanıcısının isteğine göre eski arama filtreleme kayıtlarını 30 günlük periyotlar ile otomatik silebilecek. Ancak bu özellik şuan için sadece Kanada ve ABD bölgelerindeki Google Telefon kullanıcıları kullanabilecek. Özelliğin ilerleyen günlerde ise tüm ülkelerdeki kullanıcılar için yayınlanması bekleniyor. Google Telefon uygulamasına gelecek olan bir başka yenilik daha bulunuyor. Kullanıcılar, bu özellik ile ise sesli mesajlarına çok daha kolay bir erişim sağlayacaklar. Şu an için test bölümünde olan bu söz konusu üç özellik, kullanıcıların hizmetine ne zaman gelecek bilinmiyor.

Ancak Neowin kaynaklı habere göre Google Telefon’un yeni özellikleri birkaç hafta içinde kullanıcılara sunulması bekleniyor.


Google Haritalar’a yeni araç içi navigasyon arayüzü geliyorGoogle Haritalar’a yeni araç içi navigasyon arayüzü geliyor
Google Haritalar karanlık mod güncellemesini dağıtmaya başladıGoogle Haritalar karanlık mod güncellemesini dağıtmaya başladı

PAYLAŞ