Google tarafından “şiddetle önerilen” Android zorunlulukları - Haberler - indir.com

Google tarafından “şiddetle önerilen” Android zorunlulukları

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-09 17:04:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının dev ismi Google, akıllı cep telefonu geliştiricileri için yeni bir Android kuralı koyuyor. Google bu konuda son derece katı. Şöyle ki, Google tarafından sunulan hizmetlerden yararlanmak için üreticiler, bu kurallara uymak zorundadır. Bu kurallara uymayan Android kullanıcılarının Google hizmetlerinden faydalanması pek de mümkün gibi gözükmüyor. Hızla gelişen teknoloji ile beraber geliştiricilerin akıllı cep telefonlarına getirdikleri yeniliklerin ardından Google'da Android kurallarında bazı değişiklikler yaparak işlemlerini sağlamlaştırmaya çalışıyor. 

Teknoloji dünyasının güncel gelişmeleri arasında yer alan ve kullanıcıların olduğu gibi tüketicilerin de dikkatini çekmeyi başaran konu bildiğiniz üzere hızlı şarj özelliğidir. Her geçen gün kendi hızlı şarj teknolojilerini kullanan ve bununla beraber aynı zamanda kullanıcılarına iddialı bir şekilde kısaltılmış şarj süreleri ile kullanıcıların gönlünü fetheden teknoloji şirketleri, hızlı şarj etme özelliğine sahip olan adaptörleri gerek kutu içerisinde sunuyor gerek harici şekilde satılıyor. Bunların yanı sıra aynı zamanda bir de USB-C portunu kullanan açık hızlı şarj cihazları USB Power Delivery (USB PD) de bulunuyor. Burada önemli bir nokta var ki, hızlı şarj teknolojisi doğrultusunda geliştirilen bu cihazlar genellikle USB PD ile uyumlu bir şekilde çalışmayabiliyor. Yaşanan bu durumda tüketici kitleyi o markanın sadece belirli bir adaptörünü almak zorunda bırakıyor. Dev şirket Google bu durumunu kökten çözmek için USB PD uyumluluğunu mecbur kılıyor. 

Google iPhone kullanıcılarının verilerini çalıyor mu?Google iPhone kullanıcılarının verilerini çalıyor mu?

Zorunlu kılınan Android özellikleri

Bildiğiniz üzere teknoloji dünyası oldukça sık değişkenlik gösteren bir dünya. Yani şöyle ki yaşanan değişiklikler yapılan üretimler teknoloji dünyasını değiştirmeye yetiyor. Teknoloji dünyasına yön veren isimler arasında yer alan Google tarafından Android için zorunlu kılınan bir takım durumlar söz konusudur. XDA Developers tarafından yapılan habere göre Google tarafından yayınlanan bilgilerde genellikle gereklilikler "şiddetle önerilirken" yani aslında tam olarak öneri kelimesi kibar olarak kullanılıyor olsa da bunlar birer zorunluluktur. Bu zorunluluklara uymayan üreticiler Google hizmetlerinden mahrum kalabilirler. Üstelik Google bu konuda oldukça katıdır. 

Üretici şirketlerin, Google tarafından sunulan teknik gereklilikleri karşılamaması halinde Google'ın aralarında Play Store hizmetinin de yer aldığı Google hizmetlerinin ön yüklü olduğu servislerin cihazlara dahil edilmemesi durumu söz konusudur. Google'ın belirlediği kurallara göre 2019 yılı içerisinde üretilen akıllı cep  telefonları için USB PD girişi zorunlu hale getirildi. Yani yeni gelen cihazlardan Google hizmeti kullanılması için USB-PD girişi mecburidir. Bu durum karşısında kendi standartları ile çalışan şirketlerin yeni ürettikleri cihazlarını diğer adaptörler ile de uyumlu hale getirmesini bekliyor. Google tarafından bir diğer mecburi hale getirilen kural ise şirketin Android 9 ile beraber hayatımıza dahil ettiği Digital Denge özelliğinin de tüm bu cihazlarda mecburi hale getirilmesidir. Tüm bunlara ilave olarak da ebeveyn kontrolü de yine üretilen cihazlarda yerini almasını zorunlu olan özelliklerden biridir. Google tarafından belirlenen bu mecburi özelliklerin yeni üretilecek akıllı cep telefonlarında yerini alması zorunludur. 

 


Google sosyal medyadaki başarısızlıkları unutturmak için TikTok'un rakibini satın almaya çalışıyorGoogle sosyal medyadaki başarısızlıkları unutturmak için TikTok'un rakibini satın almaya çalışıyor
Google fişini çektiği hizmetler arasına bir yenisini daha eklediGoogle fişini çektiği hizmetler arasına bir yenisini daha ekledi
Google fişini çektiği hizmetler için mezarlıkGoogle fişini çektiği hizmetler için mezarlık

PAYLAŞ