Google Takvim, nerede çalıştığınızı gösteren yeni bir özelliğe kavuşuyor - Haberler - indir.com

Google Takvim, nerede çalıştığınızı gösteren yeni bir özelliğe kavuşuyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-24 09:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Google, Takvim uygulamasına eklediği ve çalışacağınız yerin konumunu iş arkadaşlarınız ile paylaşmanız konusunda size yardımcı olan özelliğin detaylarını paylaştı. 

Popüler arama motoru ve Android işletim sisteminin geliştiricisi olarak adından söz ettiren Google, dahili uygulamaları için yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor. Son güncellemesini Takvim uygulamasını daha işlevsel hale getirmek için geliştiren Google, COVID-19 ile devam eden uzaktan çalışma sistemi için son derece faydalı bir özellik sundu. Uzaktan çalışma sisteminin yaygınlaştığı bu pandemi dönemi içerisinde Google Takvim uygulaması, çalışanların her hafta nerede çalışmayı planladıklarını direk olarak takvim üzerinden belirtmelerine yardımcı olacak. Bu özellik ile beraber, belirli bir hafta için konum rutini ekleme ve iş arkadaşlarınızın sizi herhangi bir etkinliğe davet ettiklerinde nerede çalışmayı planladıklarını bilmek için yardımcı olacak. 

Google Takvim'de muhtemelen kullanmadığınız 10 püf noktasıGoogle Takvim'de muhtemelen kullanmadığınız 10 püf noktası

30 Ağustos tarihinden itibaren Google Workspace kullanıcıları için aktif hale getirilecek olan bu özellik, Google Takvim uygulamasının haftalık olarak takvim bölümünden erişim sağlanabilecek. İş konumu olarak ilave edilen konumlar arasında “Ofis”, “Belirtilmemiş” veya “Başka Bir Yer” seçenekleri yer alıyor. Varsayılan olarak kapalı halde olacak olan bu özellikleri kullanmak için kullanıcıların takvim ayarlarına erişim sağlayıp bu özelliği etkin hale getirmeniz gerekiyor. Yüz yüze iş birliği içerisinde olmanızı kolaylaştırdığını dile getiren Google, şirket içi planlama ve yönetme konusunda olumlu bir şekilde değiştireceğini dile getiriyor. Söz konusu bu yeni özelliğini blog sayfasında paylaşan şirket özelliğin, Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Plus, Sivil Toplum Kuruluşları ve G Suite Business kullanıcıları için aktif hale getirileceğinin altını çizdi. G Suite Basic, Google Workspace Essentials, Business Starter, Enterprise Essentials ve Education Fundamentals planlarında yer alan müşteriler ise maalesef ki bu özelliği kullanmayacaklar. 

 


Google Takvim Dolandırıcılığa Yol AçabilirGoogle Takvim Dolandırıcılığa Yol Açabilir
Gmail, Google Drive ve Google Takvim Outlook’a geliyorGmail, Google Drive ve Google Takvim Outlook’a geliyor
Google Takvim görev özelliği geldiGoogle Takvim görev özelliği geldi

PAYLAŞ