Google Takvim Dolandırıcılığa Yol Açabilir - Haberler - indir.com

Google Takvim Dolandırıcılığa Yol Açabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-25 11:42:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Uygulama

Son dönemlerde internet sitelerinden ya da uygulamalar üzerinden yapılan siber saldırılar iyice artış göstermiş durumda. Öyle ki şirketler bu sorun için çeşitli uygulamalarında önlem almaya çalışsalar da, bir diğer uygulamadan bir güvenlik sorunu gündeme geliyor. Siber saldırıların hedefinde bu kez de Google Takvim uygulaması hedef oldu. Google Takvim uygulamasına kullanıcıları dolandırmak üzere bir siber saldırı yapıldı. 

Siber Saldırı Google Takvim’leri Hedef Aldı 

Türkiye'ye Karşı Düzenlenen Siber Saldırılar Artık Türkiye'ye Karşı Düzenlenen Siber Saldırılar Artık "İDN" ile Önlenecek

WhatsApp Siber Saldırıları Yeniden Başladı

Siber saldırıların yöntemi bu kez Google Takvim üzerinden, SMS ve E-mail hesaplarına erişme yöntemlerini izliyor. Kullanıcıların ödeme yöntemlerine erişim sağlayabilmek ve internet bankacılığı hizmetinden yararlanan kullanıcıların bu servislerine erişim sağlamaya çalışan siber saldırılar, kullanıcıların PIN numaralarını değiştirmesini isteyen bir uyarı mesajı ya da E-maili gönderiyor. Bu uyarıya sahte bir site ekleyen saldırganlar, bu siteye kullanıcılar tarafından tıklandığında ise cihazlarına erişim sağlıyor. 

Mailler ve mesajların arkasına, cihaza erişim sağlanabilecek bir arka kapı ekleyen ve bu sayede cihazlara sızan saldırganlar, bu saldırılar için aynı zamanda kullanıcıların Google Takvim üzerinde bulunan randevu ya da toplantı etkinliklerini de es geçmedi. Eğer Google Takvim uygulamasını sadece onayladığınız etkinliklerin uygulamanıza eklenmesine izin vermediyseniz, tüm etkinlikler uygulamanıza eklenebilir.  

Türkiye Siber Saldırı Altında!

Saldırganların hedefinde ise ayarları özelleştirmemiş kullanıcılar var. Takvim uygulamanıza saldırganlar tarafından eklenen etkinlikler size zamanı geldiğinde uyarı olarak bildiriliyor ve eğer bu uyarıları fark etmez ya da, herhangi bir etkinliğin hatırlatması olarak görürseniz hesaplarınızın boşaltılma riski var. Bu nedenle Google Takvim kullanıcıların, uygulama ayarlarını acilen güncellemelerini ve eğer kendileri onay vermedikleri bir etkinliğe rastlarlarsa konu hakkında hemen önlem almalarını öneririz. Bunun için bankanızla iletişime geçebilir mevcut şifrenizi iptal ederek farklı bir şifre ve güvenlik açısından mevcut kart ve CVC numaranızın da yenilenmesi için yeni bir kart talebinde bulunabilirsiniz. 

 

 

 

 

 

 

 


İlgili uygulamalar
Siri kestirmeler, siber saldırılara neden olabilirSiri kestirmeler, siber saldırılara neden olabilir
Siber saldırılar karşısında ne kadar güvendeyiz? Tehlike artış gösteriyor.Siber saldırılar karşısında ne kadar güvendeyiz? Tehlike artış gösteriyor.

PAYLAŞ