Google, tabletler için yeni eğlence platformu oluşturuyor - Haberler - indir.com

Google, tabletler için yeni eğlence platformu oluşturuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-08 12:31:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google Android işletim sistemine sahip tabletler için Entertainment Space özelliğini duyurdu. Eğlence olanı olarak Türkiye'de yer bulan bu yeni özellik kullanıcıların Medya tüketimi konusunda farklı bir kullanım alışkanlığı kazanmasını sağlayacak.

Geçtiğimiz yıllarda benzer özellik için çalıştığı bilinen fakat aradan geçen uzun süreye rağmen herhangi bir güncelleme ya da yenilik getirmeyen eğlence alanı, Google tarafından nihayet sonuçlandırıldı. Konu ile ilgili Google tarafından yapılan resmi açıklamalarda, Amerika Birleşik Devletleri'nde başlayacak olan yeni özelliğin tabletlerin ana ekranın sol tarafında özel bir bölüme sahip olacağı ve bu bölüm üzerinden video, oyun ve kitap gibi pek çok farklı eğlence içeriğine ulaşmanın mümkün olacağı belirtildi. Başlangıç aşamasında sadece belirli markalar ile sınırlı olacak özellik ilerleyen dönemlerde Lenovo ve Sharp cihazlarında da desteklenecek.

Tablet pazarının ilk çeyrek lideri belli olduTablet pazarının ilk çeyrek lideri belli oldu

Google kolaylık sunmak istiyor

Google adına yenilik hakkında açıklama yapan isim James Bender oldu. Bir blog yazısı ile yenilik hakkında detayları aktaran James Bender, kullanıcılara kolaylık sunmak istediklerini ve tableti eline alan kullanıcıların oyun oynamak, yeni multimedya içeriklerini izlemek ya da kitap okumak istediği zamanlarda kolay bir şekilde ilgili içeriklere ulaşabileceğini belirtti. Abonelik içeren uygulamalarda dahi oturum açılması ile birlikte eğlence merkezinden yararlanabilecek olan kullanıcılar, üstelik ailedeki herkesin kendi kişiselleştirilmiş profili ile birlikte çoktu kullanımları da kolayca sağlayabilecek.

Yeni özellik neler sunacak?

Yeni eğlence alanında, film ya da benzer içerikleri izlemek isteyen kullanıcılara Google TV deneyimine benzer bir ekran karşılıyor. Üst tarafta yer alan büyük bir afiş ve alt tarafta film ile ilgili detayların yer aldığı izle bölümünde tüm içerikler Google TV servisi üzerinden aktarılıyor. Kullanıcılar diğer dijital serviste olduğu gibi çeşitli izleme önerileri ya da izlemeye devam et gibi özelliklerden yararlanabiliyor.

Oyunlar bölümünde ise denenebilecek oyunlar listesi ve cihaz da bulunan oyunların bir listesi gösteriliyor. Mevcut cihazdaki oyunlar için oynamaya devam et butonu üzerinden kolay bir şekilde oyunlara erişebilecek olan kullanıcılar, anında oyun özelliği ile Google Play uygulamasında olduğu gibi yeni oyunları indirmeden deneyebiliyor.

Son olarak Google kitaplar bölümünde ise okunan kitaplar ya da yeni kitap seçenekleri kullanıcılara sunuluyor. Sesli kitaplar özelliğinin de desteklendiği bu bölümde, kişiler kolay bir şekilde yeni kitaplar için alışveriş yapabiliyor ve tabletler üzerinden dijital bir şekilde kitap okuyabiliyor. 



PAYLAŞ