Google Sürücüsüz Otomobil Prototipini Tanıttı! - Haberler - indir.com

Google Sürücüsüz Otomobil Prototipini Tanıttı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Geçen Mayıs ayında sürücüsüz otomobil modelinin temsili bir prototopini yayınladığı video ile tanıtan Google, bugün itibariyla ilk çalışan sürücüsüz otomobil prototipini tamamladığını resmen duyurdu.

Halihazırda varolan sürücüsüz otomobillerin modifiye edilmesiyle üretilen otomobiller için Google, araçlarda bulunan vites, fren, sürücüsüz otomobil bilgisayarı ve sensörlerini yine farklı prototipler üzerinde denemeye devam ediyordu. Denemelerin başarıyla sonuçlandığı proje nihayete ulaştı ve Google ilk çalışan sürücüsüz otomobilini karşımıza çıkardı.

Baştan aşağı sürücüsüz otomobil sistemleriyle donatılan ve fonksiyonel olmasıyla dikkat çeken sürücüsüz otomobil prototipinin Mayıs ayında paylaşılan model ile arasında pek fark olmadığını aşağıdaki görsellerden anlayabiliyoruz. (Soldaki Mayıs ayında yayınlanan - sağdaki çalışan prototip)

Google Sürücüsüz Otomobil

İki resim arasındaki farka dönecek olursak; göze çarpan en büyük fark çalışan prototipteki farların gerçek ve çalışıyor olması. Önceki resimde ise farlar ve diğer otomobil parçaları temsili olarak görülüyor. Direksiyon, pedal ve ayna gibi sürücülerin kullandığı parçaların yer almadığı prototip araç Google tarafından bir süre daha test edilecek.

Google, konuyla ilgili yaptığı açıklamada aracın 2015 yılında Kuzey California sokaklarında görülebileceğini belirtti. Ancak bunun yapılabilmesi için yasal düzenlemelerin yapılması, araçlara geçici olarak direksiyon ve pedal sistemlerinin eklenmesi gerekiyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ