Google Su Altından İnternet Dağıtacak - Haberler - indir.com

Google Su Altından İnternet Dağıtacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-02 09:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji ve arama motoru devi Google, geleceğe yönelik ciddi yatırımlar gerçekleştirmeye devam ediyor. Şimdi ise üçüncü özel su altı internet kablosu için çalışmalara başlamış durumda. Google’ın üçüncü özel deniz altı internet kablosunun Avrupa ve Afrika arasında yer alacağı açıklandı. Kablonun bir ucu Portekiz’de yer alacakken, diğer ucun Fas’a bağlanması bekleniyor. Diğer yandan Afrika kıyısı boyunca ilerleyecek ve arada yer alan çeşitli ülkelere uğramış olacak. Ayrıca Güney Afrika’ya kadar uzanacağını belirtelim. Equiano kablosu olarak adlandırılacak bu bağlantı Portekiz-Güney Afrika olarak gerçekleşecek ve bu bölüm 2021 yılında hazır ve çalışıyor olması hedefleniyor.

3.Deniz Altı İnternet Kablosu İçin Çalışmalar Başladı

Google Haritalar İçin İki Yeni ÖzellikGoogle Haritalar İçin İki Yeni Özellik

Bu Equiano kablosunun adının ise Nijerya doğumlu yazar olan Olaudah Equiano’dan aldığı belirtiliyor. Google tarafından ifade edilene göre teknoloji altyapısı olarak geçtiğimi üç yıllık bölümde 47 milar dolar yatırım yapılmış durumda. Equiano ise firmanın payı olan 14. Kablo ve Google’ın ise üçüncü özel uluslar arası kablo projesi olacak. İlk kablo Curie, Nisan ayında tamamlanmış olup Şile ile Los Angeles arasında yer almıştı. İkinci kablo ise Dunant adıyla Fransa ve ABD arasındaki bağlantıyı sağladı ve önümüzdeki yıl aktif olması bekleniyor. Bu tarz uluslar arası kabloların gezegendeki veri akışının yüzde 99’unu ifade ettiği belirtiliyor.

Alcatel Submarine Networks şirketi tarafından uygulaması gerçekleştirilecek olan Equiano kablosu, Google’ın ifade ettiğine göre diğerlerinden farklı olacak. Konu hakkında blog yazısında ise şu sözler dile getiriliyor; "Equiano, geleneksel dalgaseviyesi-seviyesinde anahtarlama yerine fiber-eşleme seviyesinde seçimli anahtarlama sunacak ilk su altı kablosu olacak." Ayrıca kurulan son kablodan bu yeni kablo tam 20 kat daha fazla ağ kapasitesine sahip olacak. Bakalım Google’ın evrensel 3.kablo altyapısı ne gibi içerikler sunacak göreceğiz.  


Google Chrome, 5 Milyar Yüklemeyle Rekor KırdıGoogle Chrome, 5 Milyar Yüklemeyle Rekor Kırdı
Google Yeni Dosya Paylaşma Sistemini AçıkladıGoogle Yeni Dosya Paylaşma Sistemini Açıkladı

PAYLAŞ