Google Street View Kameraları Artmaya Başladı - Haberler - indir.com

Google Street View Kameraları Artmaya Başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-12 12:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google'ın haritalar uygulaması için Google Street View görüntü kaydetme ve yükleme sertifikası ile destek sağladığı 360 derece kamera uygulamalarının sayıları artmaya başladı. 2017 yılı ile beraber piyasaya giren 20 kamera modeline daha Street View Ready sertifikası sunan şirket, bu sistemi sayesinde son kullanıcılara daha iyi ve güncel bir harita servisi sunmaya çalışıyor. Kullanıcılarında yardımı dokunan bu noktada harita içeriği daha zengin, güncel ve gerçekçi olmuş oluyor. Yeni sertifikasyon programı kapsamında dört farklı kategori ile 360 derece kameralar yer alıyor.

Mobil kategorisinde bulunan kameralar, Street View'e mobil uygulama aracılığı ile görüntü yüklenebiliyor. 'Auto' tarafından ise otomobiller bulunuyor. VR kategorisinde ise sanal gerçeklik içerikleri için görüntü kayıdı yapabilen kameralar bulunmakta. Bununla alakalı yeni kameralarını üreten 18 firmanın arasında başlıca olarak Samsung, GoPro ve Matterport gibi bilindik şirketlerde bulunuyor. Geliştirilmeye devam edilen Street View uygulaması için ürün müdürü olan Charles Armstrong, sertifikalı kameralar ile Street View uygulaması sayesinde 'yüksek ve kaliteli' görüntü paylaşımları yapılabileceği ifade ediliyor.

Sertifika almayı hak kazanmış olan 20 kamera 2017 yılı içinde piyasaya girmeye hazırlanıyor ve bu kamera modelleri ve giriş tarihleri hakkında henüz bir bilgi bulunmuş değil. Google'ın geliştirmeye devam ettiği haritalar uygulamasında yakın zamanda daha çok bölgede Street View görüntüye sahip kaliteli içerikler görmeye başlayabiliriz. Bakalım Google'ın bu hamlesine rakiplerden olan Yaxdex Haritalar uygulaması ne gibi yanıt verecek göreceğiz.





PAYLAŞ