Google Stadia'ya Android TV desteği geldi - Haberler - indir.com

Google Stadia'ya Android TV desteği geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-09 10:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Google Stadia, lansmanın üzerinden 18 ay geçmesinin ardından Android TV desteğine kavuşuyor. 

Google popüler oyun platformu Stedia, Google'ın televizyon platformunu da destekleyecek. Şirket, bu aydan itibaren Stedia'nın Android TV desteğine sahip olacağının bilgisini aktardı. Platform ilk aşamada Google TV’li Chromecast, Hisense Android Smart TV’ler, Nvidia Shield TV, Nvidia Shield TV Pro, Walmart Onn FHD Streaming Stick ve UHD Yayın Cihazı, Philips 8215, 8505 ve OLED 935/805 Serisi Android TV’ler ve Xiaomi MIBOX3 ile MIBOX4 cihazlarında kullanılabilecek.

Google Stadia iOS'a geliyorGoogle Stadia iOS'a geliyor

Google, listede yer almayan Android TV cihazları için kullanıcıların deneysel olarak desteğini seçebileceklerini dile getiriyor. Şirket, deneysel destekle beraber kullanıcıların, özelliği şu an için geliştirme aşamasındayken denemelerini aktardı. Bu sayede kullanıcılar, Android TV cihazlarında Stadia'yı kullanarak, video oyunlarını televizyonlarında da oynayabilecekler. Google Stadia, 19 Kasım 2019 tarihinde kullanıcıların beğenisine sunuldu. Platform en büyük özelliği bir bulut oyun hizmeti olmasıdır. Bu da oyunun internet üzerinden yayınlandığı ve bu sebeple grafik açısından yoğun olan en oyunlar için de artık donanım gereksinimlerine ihtiyaç duyulmadığını gösteriyor. Bu sebeple platform gün geçtikçe daha çok kişi tarafından da kullanılmaya devam ediyor. Google, Stadia desteğini bu şekilde daha fazla platform adına genişlemeye devam edecek. 

Stadia şu an için bir masaüstü platformda veya Android telefon kullanan kullanıcılar, oyunları oynamak adına her türlü Xbox veya PlayStation oyun kolunu kullanabilirler. Fakat bu özellik şu an için Android TV'ler için mevcut değildir. Kullanıcılar, Android TV'lerde oyunları deneyimlemek için 100 $ fiyat etiketine sahip olan Stadia Premiere paketinin satın alınması gerekiyor. Bu paketin içinde Chromecast Ultra ve bir oyun kolu vardır. Bunun yanı sıra aynı zamanda Stadia'yı Android TV'lerden birinde sorunsuz bir şekilde kullanmak adına Wi-Fi bağlantısı yerine kablolu bir Ethernet bağlantısı tavsiye ediliyor. Google aynı zamanda, kullanıcıların şu an için sahip olabileceği uyumlu bir Bluetooth denetleyicisini de kullanabileceği dile getiriliyor. Fakat şirket henüz uyumlu cihazların belirli bir listesini aktarmadı. Yakın zaman içerisinde konuyla ilgili olarak daha detaylı bilgilerin aktarılması bekleniyor. 


Google Stadia 8 ülkede daha kullanıma sunulduGoogle Stadia 8 ülkede daha kullanıma sunuldu
Google Stadia'dan yayıncıları heyecanlandıracak yenilikGoogle Stadia'dan yayıncıları heyecanlandıracak yenilik
Google Stadia'ya bu sene 100'den fazla yeni oyun geliyorGoogle Stadia'ya bu sene 100'den fazla yeni oyun geliyor

PAYLAŞ