Google Stadia'dan yayıncıları heyecanlandıracak yenilik - Haberler - indir.com

Google Stadia'dan yayıncıları heyecanlandıracak yenilik

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-08 16:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

2019 yılında teknoloji devi Google tarafından kullanıcıların beğenisine sunulan bulut oyun hizmeti Stadia, daha önce kullanıcılarına vermiş olduğu bir sözü tutmak üzere. Bu doğrultuda harekete geçen Google, platformu kullanan tüm oyuncuların YouTube platformu üzerinden canlı yayın açmasına imkan tanıyacaktır. 

Google Stadia canlı yayın özelliğine kavuşuyor

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, şimdiye kadar Stadia platformu için getirdiği en büyük yeniliği devreye sokarak YouTube platformu üzerinden canlı yayın yapmayı daha da mümkün hale getiriyor. İlk olarak sadece web uygulamasında yer alacak olan bu özelliğin yakın zaman içerisinde Chromecast ve Android akıllı cihazlara gelmesi bekleniyor. The Verge’de yer alan haberlere göre canlı yayını başlatmak için, Stadia'nın arkadaşlar menüsündeki “Doğrudan YouTube’da yayınla” seçeneğine tıklamanız yeterli olacak. Daha sonra ise platform, video akışı için başlık, gizlilik seçenekleri, izleyiciler kitlesi (çocuklar için / çocuklar için değil) gibi özellikleri ayarlamanız konusunda size bir seçenek sunacak

Google Stadia Türkiye’ye ne zaman gelecek?Google Stadia Türkiye’ye ne zaman gelecek?

Başarılı isim Google, oyun platformuna canlı yayın özelliğinin geleceğini duyurduğunda ise 4K desteğinin de aktif hale getirileceğini belirtti. Fakat söz verildiği üzere ilk başlarda 4K desteğinin ise hazır olarak sunulacağı ile ilgili net bir bilgi bulunmuyor. The Verge tarafından yayınlanan bilgilere göre ise bu avantaja sahip olmak için Stadia Pro aboneliğinin olması gerekiyor. Bir diğer açıdan ise Stadia, kapsamı da hızla geliştirilmeye decam ediyor. Uygulama bünyesine 8 Avrupa ülkesini de dahil ederek böylelikle kullanım alanını daha da genişletmiş oldu. Avusturya, Çekya, Macaristan, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya ve İsviçre’nin de içinde yer aldığı platform toplamda 22 ülkede faaliyet gösterir hale geldi. Fakat platformun ülkemizde halen mevcut olmadığını ve ne zaman aktif hale getirileceği hakkında da henüz net bilgiler bulunmuyor. 

 

 


Google Stadia ne kadar internet harcıyor?Google Stadia ne kadar internet harcıyor?
iPhone'da Google Stadia nasıl kullanılır?iPhone'da Google Stadia nasıl kullanılır?
Google Stadia iOS'a geliyorGoogle Stadia iOS'a geliyor

PAYLAŞ