Google Stadia'daki kritik hatalar yeni güncellemeyle giderildi - Haberler - indir.com

Google Stadia'daki kritik hatalar yeni güncellemeyle giderildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-25 10:16:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

ABD’li teknoloji devi Google’ın geçtiğimiz sene tanıttığı bulut tabanlı oyun platformu Stadia önemli bir güncelleme aldı.

Geçtiğimiz senenin Kasım ayında piyasaya sürülen bulut tabanlı oyun platformu Google Stadia, kullanıcılarına internet üzerinden oyun indirmeye, oyun konsollarına ya da yüksek donanımlı oyun bilgisayarlarına gerek olmadan yüksek sistem gereksinimlerine sahip oyunları oynamalarına imkan tanıyor.

Stadia kablosuz kontrol cihazı Android'lere gelebilirStadia kablosuz kontrol cihazı Android'lere gelebilir

Kullanıcıların satın aldıkları içerikleri sunucularda yayımlamalarını da mümkün kılan Google Stadia’yı kullanmak için internet bağlantınızın, akıllı telefonunuzun ya da Google Chrome internet tarayıcınızın olması yeterli demek yanlış olmaz. Bu sisteme büyük yatırımlar yapan Google ise Stadia piyasaya sürüleli bir sene geçmeden performans ve stabilite iyileştirmelerin yer aldığı ilk güncellemeyi yayımladı.

Aynı zamanda çeşitli hata düzeltmeleri de içeren bu güncelleme Google Stadia’ya kullanıcı dostu özellikler kazandırdı. Tanıtıldığı günden beri kullanıcılar tarafından da büyük bir beğeni ve ilgiyle karşılanan Stadia arayüzünde bildirim engelleme menüsü butonları ile kontrolör kısmı üzerinde kullanıcıların oyunları açmasını engelleyen bir hataya sahipti. Bir süredir bu duruma bir çözüm getirmek için Stadia ekibi sonunda beklenen güncellemeyi yayımlayarak hataları ortadan kaldırdı.

Google Stadia Pro nasıl ücretsiz kullanılır?

Yeni güncellemeyle ilk olarak kullanıcıların arayüz üzerinden etkileşim kurmasını zorlaştıran “Ana Sayfa” ile “Mağaza” butonlarına erişim hatası düzeltildi. Yeni güncellemeyle menü butonları ekranın üst kısmına taşınarak görsel açıdan bir iyileştirmenin yanı sıra zamanda birçok kullanıcının başını ağrıtan bir sorunu da çözmüş oldu.  

Diğer bir düzeltme ise Kontrolör kısmında yer alan sorun için ise oyun kitaplığı kısmına da karşımıza çıkıyor.  Bu noktada kullanıcıların internet tarayıcısı üzerinden Stadia platformunu kullandığı sırada oyun kitaplığına ulaşmalarına engel hata giderildi.

Stadia’nın tarayıcı arayüzünün hala iyileştirmelere ihtiyacı olsa da, Google sunduğu yeni güncellemeyle kullanıcıların önemli sorunlarına büyük ölçüde çözüm getirmiş olduğunu söylemek de yanlış olmaz.


Google Stadia artık ücretsiz!Google Stadia artık ücretsiz!
PUBG Google Stadia Pro ile birleşti!PUBG Google Stadia Pro ile birleşti!

PAYLAŞ