Google Stadia yeni özellikleri ile göz kamaştıracak - Haberler - indir.com

Google Stadia yeni özellikleri ile göz kamaştıracak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-02 19:59:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Son dönemde oyun dünyasında gündeme gelen bulut teknolojili sistemlerden olan Google Stadia, kullanıcı isteklerini tam olarak karşılayamamış ve oldukça fazla tepkilere maruz kalmıştı. Ancak gelişimini sürdüren bu sistem için Google bazı yeni özellikler getirerek kullanıcılara daha iyi bir oyun deneyimi sunmayı hedefliyor. Google Stadia sistemini Linux, Windows ve Mac platformlarda oynamak Google mobil işletim sitemine göre daha iyi bir deneyim yaşatıyor. Bununla beraber 4K deneyimini kısıtlayan 1080P destekleyen oyunların olması bir engel olarak gözüküyor. Şirket ise bu noktada çalışmalarını sürdürdüğünü belirtiyor.

Google Stadia yeni özellikleri ile dikkat çekiyor

Google Stadia yalancılık suçlamalarıyla karşı karşıyaGoogle Stadia yalancılık suçlamalarıyla karşı karşıya

Yeni sunulacak olan özellikler ile beraber mobil deneyimin daha da artarak gelişmesi hedefleniyor. Uygulama şuan için Google’ın model serisi olan Pixel 2, Pixel 3, Pixel 3a ve Pixel 4 cihazlarında kullanılabilir durumda. Orta seviye Pixel modellerinde dahi uygulamanın çalıştığı gözükürken, bu noktada servisin amiral gemisi ihtiyacı olmadığını gösteriyor. Google ise en kısa sürede Android cihazlara destek getireceğini belirtmişti. Diğer yandan Android modeller haricinde iOS ve iPadOS cihazlara da bu uygulama desteğinin sunulması bekleniyor.

Lansman öncesinde yetkililer tarafından uygulamanın her ekranda çalıştırılmak istendiği ifade edilmişti. Bazı ortaya çıkan konferans sunum detaylarında ise 2020 bitmeden Android 11 ve Android TV desteğinin geleceği ifade ediliyor. Diğer yandan Google Asistan ile cihazlar arası yardım özelliğinin daha da gelişeceği söyleniyor. Google Asistan servisinin daha iyi çalışması ve oyunculara iyi bir deneyim sunulması için oyun geliştiricilerinin de çeşitli ipuçları sunması gerekiyor. Bu noktada YouTube üzerinden yayın akışı hakkında da bazı gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Şuan için LTE bağlantı desteği olmayan bu servisi kullanmak için Wifi yada kablolu bir modem bağlantısına ihtiyacınız bulunuyor.


Google Stadia ile çalışan telefonlarGoogle Stadia ile çalışan telefonlar
Google Asistan, Google Stadia entegrasyonu ile oyuncuları sevindirdiGoogle Asistan, Google Stadia entegrasyonu ile oyuncuları sevindirdi

PAYLAŞ