Google Stadia yavaşlamaları önlemek için Negatif Gecikme teknolojisi kullanacak - Haberler - indir.com

Google Stadia yavaşlamaları önlemek için Negatif Gecikme teknolojisi kullanacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-11 19:04:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın gelecek ay ile beraber kullanıma sunacağı yeni hizmeti Google Stadia hakkında yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Oyun dünyasının önemli hizmetlerinden birisi olması beklenen Google Stadia bulut oyun sisteminde yaşanacak olan gecikmelerin en aza indirgenmesi için yeni bir teknoloji kullanılacak. Bu teknoloji ise Negatif Gecikme olarak adlandırılıyor. Son dönemde büyük şirketlerin bulut oyun teknolojisine yönelik yeni çalışmalarını görmeye devam ediyoruz. Bulut teknolojisi sürekli ve geniş bir bant internet gerektirdiği için henüz çıkmadan düşündürebiliyor. Google ise bu durumun önüne geçmek adına ve ayrıca geniş bant sürekli sağlanamaması durumunda yaşanacak olan gecikmeler için yeni bir teknolojisini Google Stadia servisinde kullanacak.

Google Stadia Gecikmeleri En Aza İndirgenecek

Instagram TBT'yi yeni bir mod haline sokuyorInstagram TBT'yi yeni bir mod haline sokuyor

Negatif Gecikme adlı bu teknoloji sayesinde bulut tabanlı oyunların aktarımlarında yaşanacak olan yavaşlamaların önüne geçilmesi hedefleniyor. Yapay zeka algoritmalarının da dahil olmasıyla beraber Negatif Gecikme ile belli senaryolarda yerel oyunlardan bile daha hızlı olması bekleniyor. Negatif gecikme sayesinde oyuncu ve sunucu arasında yaşanacak olan gecikmeyi tahmin etme ve buna göre önbellek ayırma sistemi kullanılacak. Oyuncunun yapacağı hamle ve basacağı tuş önceden tahmin edilerek gecikmelerin engellenmesi hedefleniyor.

Negatif Gecikme kullanıcının cihazından bağımsız olarak işleyecek. Yine bu durumda sahip olunan internet geniş bant kalitesi önemli bir rol oynayacak. Gelecek ay hizmete başlayacak olan Google Stadia, nasıl bir deneyim sunacak göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Instagram masaüstü DM görüntüleri heyecan yarattıInstagram masaüstü DM görüntüleri heyecan yarattı
SpaceX, onlarca Starlink uydusunu uzaya fırlatacakSpaceX, onlarca Starlink uydusunu uzaya fırlatacak

PAYLAŞ