Google Stadia yalancılık suçlamalarıyla karşı karşıya - Haberler - indir.com

Google Stadia yalancılık suçlamalarıyla karşı karşıya

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-26 20:55:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın geçtiğimiz günlerde aktif etmiş olduğu servisi Google Stadia hakkında kullanıcılardan geri dönüşler gelmeye devam ediyor. Şimdi ise görüntü performansının altta kalmasına yönelik kullanıcılar Google’ı yalancılık ile suçluyorlardı. Bu ithamlar sonrasında Google cephesinden bir cevap geldi. Teknolojinin gelişmesi ile beraber değişenler arasına oyun sektörü de girmeye devam ediyor. Google’dan ise bu değişime önemli hamle olarak bulut üzerinden oyun oynama sistemi getirilmişti. Google Stadia olarak hayatımıza giren bu sistem oldukça dikkat çekerken, sadece servise abonelik olarak sunmuş olduğu birçok AAA kalitede oyunu sorunsuz ve üst seviye sistemlere gerek kalmadan oynamak mümkün olacak. Ancak işleyiş tarafında bir süredir bazı sorunlar yaşadığı kullanıcı şikayetlerinden ortaya çıkıyor.

Google’dan Stadia Sorunlarına Cevap Geldi

Şirketin daha önce Chromecast’lerin fazla ısınması gibi sorunları ortaya çıkmıştı. Şimdi ise kullanıcılar tarafından iddia edilene göre performans noktasında vadedilen seviyelere erişilemiyor. Bu noktada Google’ı sözünü tutmamakla ve yalan söylemekle suçluyorlar. GDC 2019’da Stadia servisi tanıtılırken, aylık 67 TL fiyat etiketiyle Stadia Pro paketinin 4K’ya kadar görüntü desteği sunacağı ifade edilmişti. Stadia’nın GPU tarafında Xbox One X ve PS4 Pro’nun toplam GPU’sundan daha güçlü olduğu belirtilmişti. Ekim ayında atılan bir tweet’te ise Stadia yöneticisi Phil Harrison tarafından başlangıçta tüm oyunların 4K desteği ile geleceği belirtilmişti.

Google Asistan için haber servisi eklendiGoogle Asistan için haber servisi eklendi

“@MrPhilHarrison @GoogleStadia oyunları 4K60’ta çalıştırabilecek mi? Biraz netlik iyi olurdu."

"Evet, açılışta bütün oyunlar 4K'yı destekleyecek. Stadia’yı uygun TV ve bant genişliğiyle 4K/60 FPS destekleyecek şekilde tasarladık. Bütün oyunların 4K/60 olmasını istiyoruz ancak bazen sanatsal nedenlerle oyunlar 4K/30 oluyor bu yüzden Stadia daima 4K/60’ı 2x encode ile sunuyor.”

Baktığımız zaman Destiny 2’nin Stadia versiyonu 1080P’de çalışıyor. Daha sonra görüntü kalitesi artıyor ancak 4K seviyesine ulaşamıyor. Servisin en popüler oyunlarından olan Red Dead Redemption 2 ise 1080 veya 1440P olarak oynanabiliyor. Bu oyunda Chromecast Ultra kullanıcılar haricinde kimse 4K’ya erişemiyor. Ayrıca Stadia’nın 4K modu en büyük portunda PS4 Pro’dan daha az piksele sahil durumda. Diğer yandan Red Dead Redemption 2’de görüntülerin PS4 Pro’dan %44 daha az piksel içerdiği belirtiliyor.

Google tarafından yapılan açıklama da geliştirmelerin devam ettiği ve zamanla performansın artmaya başladığını bekledikleri belirtiliyor. Stadia için 4K 60 FPS yayın yaptığı söyleyen şirket bu noktada Chromecast Ultra, 4K’ya uygu ekran ve bant genişliğinde olması gerektiği belirtiliyor. Bakalım bu geliştirmeler sonuç verecek mi göreceğiz.


Google'ın kapanan servislerine bir yenisi daha ekleniyorGoogle'ın kapanan servislerine bir yenisi daha ekleniyor
Google internet balonları kullanıma hazırGoogle internet balonları kullanıma hazır

PAYLAŞ