Google Stadia yakında tüm Android cihazlar için yayımlanacak - Haberler - indir.com

Google Stadia yakında tüm Android cihazlar için yayımlanacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-17 09:42:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Google tarafından bulut tabanlı oyun servisi olarak geliştirilen Stadia'nın tüm Android cihazlara geleceğini açıkladı. Son dönemler içerisinde oldukça yaygın bir halde kullanılan bulut tabanlı oyun servislerinden biri olan Google Stadia, kullanıcı kitlesini genişletmeye devam ediyor. Daha önceden Android tabanlı olan akıllı televizyonlar için 4K çözünürlük desteğini getiren şirket, şimdi de söz konusu servisi tüm Android cihazlara getirecek. 

Konuyla ilgili olarak Google tarafından yapılan yazılı açıklamada söz konusu platforma Android 6.0 veya bir sonraki sürümlere sahip akıllı cihazların erişim sağlayabileceği belirtiliyor. Aynı zaman içerisinde yapılan açıklamada Stadia için deneyse bir destek getireceğine de özellikle dikkat çekiyor. Bu da söz konusu bu servisin çoğu Android cihazlarda ücretsiz bir şekilde denenebileceği anlamına geliyor. Google Stadia'nın yeni özeliğine erişim sağlamak istiyorsanız, öncelikle uygulamayı cihazınıza indirmeniz gerekiyor. İndirme işleminden sonra da uygulama üzerinden ayarlar menüsüne gidin ve karşınıza çıkan pencere üzerinden "Experiments" seçeneğine tıklayın. Daha sonra ise "bu cihazda oyna" seçeneğine dokunun. Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra ise herhangi bir kontrolcüye gerek kalmadan, Stadia yer alan tüm oyunları artık Android cihazınız üzerinden oynatabilirsiniz. 

Google Stadia'daki kritik hatalar yeni güncellemeyle giderildiGoogle Stadia'daki kritik hatalar yeni güncellemeyle giderildi

Google Stadia destekleyen Android telefonlar

  • Pixel 2, 2XL, 3, 3XL, 3a, 3a XL, 4, 4XL
  • Samsung S8, S8+, S8 Active, Note 8
  • Samsung S9, S9+, Note 9
  • Samsung S10, S10+, Note 10, Note 10+
  • Samsung S20, S20+, S20 Ultra
  • OnePlus 5, 6, 7, 7 Pro, 7 Pro 5G, 8, 8 Pro
  • OnePlus 5T, 6T, 7T, 7T Pro, 7T Pro 5G
  • Asus ROG Phone, ROG Phone II
  • Razer Phone, Razer Phone II

Stadia hangi ülkelerde kullanılabiliyor?

Bildiğiniz üzere Google’ın bulut tabanlı oyun servisi hali hazırda 14 farklı ülkede kullanılabiliyor. Bu ülkeler ise Amerika, İngiltere, Belçika, İtalya, Finlandiya, Hollanda, Kanada, Norveç, Danimarka, İspanya, Fransa, İsveç, Almanya, İrlanda şeklinde sıralanıyor.


Google Stadia artık ücretsiz!Google Stadia artık ücretsiz!
Google Stadia Pro nasıl ücretsiz kullanılır?Google Stadia Pro nasıl ücretsiz kullanılır?
PUBG Google Stadia Pro ile birleşti!PUBG Google Stadia Pro ile birleşti!

PAYLAŞ