Google Stadia sistem gereksinimleri nelerdir? - Haberler - indir.com

Google Stadia sistem gereksinimleri nelerdir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-18 12:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Google’ın sahip olduğu bulut oyun platformu olan Stadia’nın internet gereksinimleri resmi olarak belli oldu. Platform sahip olduğu bu gereksinimler ile artık birçok yerde yaygın olarak kullanılan internet hızları ile erişilebilir olacak. Bulut oyun dünyasının günümüzde birçok örneğini görmeye devam ediyoruz. Bunlardan birisi olan internet devi Google’ın Stadia servisi de sahip olduğu özellikler ile dikkat çekiyor. Sadece mevcut oyuncular için değil oyunlarla ilişkisi olmayanları bile kendisine çeken Stadia, YouTube’un oyun versiyonu gibi bir sisteme sahip olacak.

Bulut oyun sistemleri ile oyun oynamak, video izlemekten oldukça farklı oluyor. Öyle ki oyuncular aldıkları görüntülerin kendi eylemlerine göre değişmesi gerekiyor. Bu noktada ise internet bağlantı hızı oldukça önemli oluyor.

Google Stadia'ya bu sene 100'den fazla yeni oyun geliyorGoogle Stadia'ya bu sene 100'den fazla yeni oyun geliyor

Google Stadia önerilen ve minumum bağlantı gereksinimleri

  • Önerilen: Saniyede 60 kare ve 4K çözünürlük için minimum 30 mbps bağlantı hızı
  • Minimum: Saniyede 60 kare ve 1080p çözünürlük için 25 mbps bağlantı hızı

Google Stadia’nın patronu Phil Harrison’un açıklamalarına göre platformun fiber bağlantıya sahip her ortamda çalışabildiği kanıtlanıyor. Diğer yandan Harrison, Google sunucularının bağlantı kalitesine göre anlık olarak çözünürlük değiştirilebileceğini de belirtiyor. İnternet hızındaki anlık değişimler, Stadia’daki akıcılığı bozmayacak şekilde belirtiliyor. Eğer sizde Google Stadia alt yapısı ile oyun deneyimi yaşamak istiyorsanız, en az 25 Mbps seviyesinde bir internet altyapısına sahip olmanız gerektiğini belirtelim. Servisin henüz Türkiye’de aktif olmadığını belirtelim.  


Google Stadia destekleyen akıllı telefonlarGoogle Stadia destekleyen akıllı telefonlar
Google Stadia oyunları için milyonlar harcadıGoogle Stadia oyunları için milyonlar harcadı

PAYLAŞ