Google Stadia oyunları için milyonlar harcadı - Haberler - indir.com

Google Stadia oyunları için milyonlar harcadı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-01 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google tarafından kullanıcıların beğenisine sunulan bulut oyun hizmeti Stadia, kısa bir süre önce birinci taraf oyun geliştirme projelerini sona erdirerek stüdyolarının kapılarını kapatmış gibi gözüküyor. Şimdilerde ortaya atılan iddialara bakıldığında ise Google, Red Dead Redemption 2 gibi oyunları kendi bünyesine katmak için milyonlarca dolar harcadı. 

Google Stadia, oyuncuları kendine çekmek istiyor

Lansmanın gerçekleşmesinden bu yanan oyuncularını kendine daha da çekmek için çaba gösteren Google Stadia geçtiğimiz haftalar içerisinde birinci taraf oyun geliştiren oyun stüdyolarının işleyişimi durdurmuş ve aynı zaman çok platformlu oyunları kütüphanesine doldurmayı da başarmıştır. Üstelik şirket, büyük isimlere sahip olan oyunları toplamak amacıyla önemli miktarda para harcadı. Bloomberg tarafından yayınlanan haberlere göre daha öncesinde Sony ve Microsoft'ta yönetici konumunda yer alan Stadia patronu Phil Harrison, Red Dead Redemption 2 gibi oyunlar için milyonlarca dolar ödeme yaparak platformu daha da yükseltmek istedi.

Google Stadia iOS'a geliyorGoogle Stadia iOS'a geliyor

Platform için harcanan paraların miktarının fazla olması geliştirici firmaların teklifleri kabul etmesini kolay hale getirdi. Fakat tanıtımlardaki eksiklikler ve halihazırda elinde farklı oyun konsolu olan oyuncular için söz konusu bu teşvikler yeterli olmaktan bir hayli uzak kalıyor. 

Bir diğer açıdan ise Harrison’un Stadia Games and Entertainment’taki geliştiricilerle beraber yeterince şeffaf olmadığı da aktarıldı. Zira Harrison, iç stüdyolarını kapatma kararını açıklamadan birkaç gün önce çalışanlarını öven bir açıklama yapmıştı. Harrison, PlayStation’un tartışmasız bir şekilde dile getirildiği üzere sektörü domine ettiği ve Xbox'un en zayıf olduğu dönem içerisinde Sony'nin bir parçasıydı. Daha sonra ise Microsoft’ta Kurumsal Başkan Yardımcısı olarak çalışırken Xbox One piyasada yerini aldı. Konsol ilk piyasaya sürüldüğünde Avrupa’da lider konuma yükselmiş ve başarısını kanıtlayan bir ürün oldu. Ürünler hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 


Google Stadia 8 ülkede daha kullanıma sunulduGoogle Stadia 8 ülkede daha kullanıma sunuldu
Google Stadia'dan yayıncıları heyecanlandıracak yenilikGoogle Stadia'dan yayıncıları heyecanlandıracak yenilik
Google Stadia'ya bu sene 100'den fazla yeni oyun geliyorGoogle Stadia'ya bu sene 100'den fazla yeni oyun geliyor

PAYLAŞ