Google Stadia Nedir, Fiyatı Ne Kadardır? - Haberler - indir.com

Google Stadia Nedir, Fiyatı Ne Kadardır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-24 11:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının dev isimlerinden Google, Stadia adlı ürünü ile oyuncuların takdirini kazanmayı başarıyor. Google Stadia adlı ürün, nerede olursanız olun herhangi bir oyun konsoluna sahip olmadan sadece internet bağlantınızın olması halinde oyun keyfinizi yaşamanıza imkan tanıyan gelişmiş düzeyde bir hizmettir. İnternet bağlantısının olduğu herhangi bir masaüstü, dizüstü bilgisayar, TV, tablet ve aynı zamanda akıllı cihazlarınızda oyun oynamanızı mümkün hale getiriyor. Stadia adlı ürünü kullanan kullanıcılar, halihazırda mevcut olan USB denetleyiciler ile ya da fare ve klavye ayarları ile oynanabilir. Stadia.com üzerinden sunulan oyun hizmetleri şu an için ülkemizde olmadığı için ülkemizden siteye giriş yapan kullanıcılar “We aren’t in your country yet” mesajı ile karşı karşıya gelecektir. 

Stadia'nın hizmetlerinden faydalanmak için herhangi bir kontrol cihazı olan ürünü oyun kumandası olarak kullanmanız gerekiyor. Kontrol cihazının bir diğer özelliği de, Google, Wİ-Fİ üzerinden bağlantısını kullanarak bağlanacağı, hangi ekranda ya da cihazda olduğunuzu belirleyecek ve oyun oturumunu da bulutta saklayacaktır. Stadia size herhangi bir oyuna dahil olma imkanı verirken aynı zamanda kendine özgü çeşitli özelliklerde sunmaktadır. Önem verilemesi gereken Crowd Play özelliği sayesinde, YouTube üzerinden sunulan bir oyunu oynarken herhangi bir flama izleyebilecek ve bu kişi ile oyun oynamak için anında sırada yerinizi alabileceksiniz. Eğer flama üzerinde bu özellik aktif hale getirildiyse, buraya girerek o kişi ile hemen oyun oynamak için Bu Oyuna Katıl düğmesine basacaksınız. 

Google Stadia İçin Kaç Megabit İnternet Gerekli Olduğu Belli OlduGoogle Stadia İçin Kaç Megabit İnternet Gerekli Olduğu Belli Oldu

Google Stadia hizmetinin fiyatı nedir?

Kasım ayı itibariyle başlayacak olan Google Stadia Pro aboneliği ayda, 9,99 dolar şeklinde belirlendi. Stadia Founder’s Edition aboneliği almak isteyen kullanıcılar ise 129,99 dolar ödemek durumunda kalacaklar. Teknoloji devi Google, Stadia Pro kullanmayı tercih eden müşterilerine 4K HDR, saniyede 60 kare ve 5.1 surround ses seviyesine sahip olan oyunlar için mümkün hale getirilen en iyi akış kalitesini elde edeceklerini söylüyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda Stadia Pro aboneleri düzenli bir şekilde piyasaya sürülecek olan ücretsiz oyunlara ve bununla beraber belirli oyun alınlarında da indirim yapacaklar. Stadia üzerinden oyun oynamak için kumandaya ihtiyacınız olacaktır. Google şirketi, Stadia denetleyicilerinin her birinin 69 dolara sunulacağının da bilgisini vermiş durumda. 

Google Steadi hizmeti şu an için Belçika, Kanada, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Hollanda, Norveç, İspanya, İsveç, İngiltere ve ABD’de sunulacak. 2020 yılından itibaren Stadia daha fazla ülkede sunulacağı yönünde çeşitli bilgiler de mevcuttur. 

Google Stadia hizmetinin hızı

Google Stadia hizmeti, 4K, HDR, surround ses kalitesi ve saniyede 60 kare gibi özelliklere sahiptir. Google, şu an için bu özellikleri güçlendirerek daha da gelişmiş hale getirmeyi planlıyor. Akış kalitesi söz konusu olduğu taktirde, Google en iyi kaliteden hizmet almak için 35 Mbps internet bağlantısına ihtiyacınız olacaktır. 

Google Stadia oyunlarından bir kaçı

- Assassin’s Creed Odyssey

- Baldur’s Gate 3

- Borderlands 3

- Darksiders Genesis

- Destiny 2

- DOOM

- DOOM Eternal

- Dragon Ball Xenoverse 2

- Farming Simulator 19


Google Stadia Hakkında Yeni Bilgiler YayınlandıGoogle Stadia Hakkında Yeni Bilgiler Yayınlandı
Google Stadia Ön Siparişe AçıldıGoogle Stadia Ön Siparişe Açıldı

PAYLAŞ