Google Stadia İçin Minumum Bağlantı Gereksinimleri Belli Oldu - Haberler - indir.com

Google Stadia İçin Minumum Bağlantı Gereksinimleri Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-25 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın henüz geçtiğimiz haftalarda tanıtmış olduğu bulut oyun platformu olan Stadia için gerekli olan internet özellikleri resmi olarak duyuruldu. Bu söz konusu yeni platformu birçok yaygın internet hızı ile erişilebilir olacak diyebiliriz. Bulut oyunculuğu günümüzde önemli bir rol oynarken, Google ise köklü bir platform sunmaya hazırlanıyor. Var olan oyuncular değil oyunlar ile ilgisi az olan kullanıcılar için de yeni Stadia servisi oldukça dikkat çekiyor. Servisin YouTube’un oyun versiyonu gibi çalışacağı ifade ediliyor.

Ancak bulut sistemlerde oyun oynama durumunda oyuncuların eylemlerine göre alınan görüntü değişkenlik gösteriyor. Bu noktada ise iyi ve hızlı bir internet bağlantısının önemi ortaya çıkıyor.

En iyi oyun platformu adayı Google Stadia'nın 10 önemli özelliğiEn iyi oyun platformu adayı Google Stadia'nın 10 önemli özelliği

Google Stadia Bağlantı Hızı Gereksinimleri

  • Önerilen: Saniyede 60 kare ve 4K çözünürlük için minimum 30 mbps bağlantı hızı
  • Minimum: Saniyede 60 kare ve 1080p çözünürlük için 25 mbps bağlantı hızı

Google Stadia kurucusu Phil Harrison tarafından yapılan açıklamalara göre sistemin fiber bağlantı teknolojisi sayesinde her ortamda çalışabileceği ifade ediliyor. Diğer yandan Google sunucularının bağlantı kalitesine göre de anlık çözünürlük değişiklikleri olabileceği belirtiliyor. Bu noktada internet hızındaki anlık değişimler Stadia’daki akıcılığı bozmayacak. Ülkemizdeki ortalama internet bağlantı hızları belli olurken, bu noktada Stadia platformunun nasıl bir performans sergileyeceği merakla bekleniyor.

Ayrıca ülkemizdeki fiyatlarındırma noktasında Google’un nasıl bir politika izleyeceği de merak ediliyor. Yakın zamanda platformun ülkemiz dahil birçok ülkede faaliyete geçmesi bekleniyor.



PAYLAŞ