Google Stadia İçin Kaç Megabit İnternet Gerekli Olduğu Belli Oldu - Haberler - indir.com

Google Stadia İçin Kaç Megabit İnternet Gerekli Olduğu Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-11 11:16:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Arama motoru devi Google’ın Mart ayında gerçekleştirilen Game Developer Conference 2019 etkinliği kapsamında tanıtmış olduğu ve Kasım ayında kullanıma sunacağı çevrimiçi oyun platformu Google Stadia için resmi detaylar belli olmaya devam ediyor. Şimdi ise söz konusu servisin internet hız testi kullanıma sunuldu. Bir süre önce Google I/O 2019 etkinliğinde test edilen servis Google Stadia ile beraber 4K HDR / 60 FPS oyun deneyimi için 35 Mbps hıza sahip bir internet bağlantısı gerekiyor. Gerekli olan en düşün internet bağlantısının ise 720P çözünürlük için 10 Mbps olarak belirlenmiş durumda.

Google Stadia İnternet Hız Testi

En iyi oyun platformu adayı Google Stadia'nın 10 önemli özelliğiEn iyi oyun platformu adayı Google Stadia'nın 10 önemli özelliği

Google tarafından kullanıcıların internet bağlantılarını Google Stadia için yeterli olup olmadığını ölçebileceği bir hız test servisini kullanıma sundu. Bu servis ile beraber Google Stadia’nın aktif olacağı ülkelerde kolay bir şekilde internet bağlantısı testleri gerçekleştirilebilecek. Google Stadia’nın ilk etapta çeşitli bağlantı problemleri yaşayabileceği düşünülüyor. Ancak Google’ın bu üst düzey bulut çözümü sayesinde sorunların kısa sürede giderilebilmesi bekleniyor. Stadia servisinin ücretlerine bakacak olursak ise aylık abonelikte 9.99 dolar gibi bir rakam görüyoruz. Stadia Founder’s Edition aboneliği için ise 129.99 dolar ödenmesi gerekiyor.

Daha pahalı olan Stadia Founder’s Edition aboneliği ile beraber koyu mavi Stadia kontrolcüsü ve Chromecast Ultra sunulacak. Ayrıca 4K HDR desteği ile beraber 5.1 surround ses özelliği gibi tüm özellikler bu paket içerisinde yer alacak.


Google Stadia İçin Minumum Bağlantı Gereksinimleri Belli OlduGoogle Stadia İçin Minumum Bağlantı Gereksinimleri Belli Oldu

PAYLAŞ