Google Stadia için beş farklı stüdyoyla anlaşma yaptı - Haberler - indir.com

Google Stadia için beş farklı stüdyoyla anlaşma yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-15 17:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz sene kullanıma sunduğu bulut tabanlı Stadia servisi için önemli adımlar atan Google, beş farklı stüdyoyla anlaşma sağladı.

Google’ın en yeni hizmetlerinden biri olan bulut tabanlı oyun servisi Stadia ilerleyen yıllarda sürprizlerle kullanıcılarının karşısına çıkacak gibi duruyor. Stadia için özel oyunlar yayımlamak isteyen teknoloji devi Stadia Connect etkinliğinde yeni ortaklıklarını açıkladı.

Google Stadia artık ücretsiz!Google Stadia artık ücretsiz!

2019 senesinde düzenlenen Game Developers Conference’da Google Stadia’ya aynı anda duyurulan Stadia Games and Entertainment, Google’ın birinci parti oyun geliştirmesinden sorumlu departmanı olarak göreve devam ediyor. Aynı bölümün ikinci parti oyunları da yayımlamasını isteyen şirket bu konuda büyük adımlar atıyor.

Stadia Games and Entertainment geçtiğimiz sene kullanıcılarda büyük bir heyecan yaratmış olsa da, ne yazık ki bugüne kadar departmandan pek haber duymamıştık. Bir yılı bölümdeki düzeni oturtmak için çabalayan departman sonunda projelerle gündeme gelmeye başladı.

Google Stadia için özel oyunlar yolda

Dün ikincisi düzenlenen Stadia Connect Stadia’da yayımlanacak yeni oyunlar ilk kez gösterildi. Pandemi nedeniyle dijital ortamda düzenlenen etkinlik sırasında Google, Stadia Games and Entertainment ve bazı stüdyolarla yaptığı ortaklıkları da açıkladı.

Google Stadia, Android TV’de 4K HDR yayın desteğine kavuşuyor

Şirketin yapmış olduğu duyuruya göre Stadia Games and Entertainment, platformda daha özgün oyunlar yayımlayabilmek için beş farklı stüdyoyla ortaklık yaptı. Şirketin anlaştığı stüdyolar ise, Harmonix, Uppercut Games, Supermassive Games, Robot Entertainment ve Splash Damage gibi önemli geliştiriciler. Bu ortaklığın ilk oyunları ise önümüzdeki haftalarda yayımlanmaya başlanacak.

Ortaklığın ilk oyunu ise Orcs Must Die! serisinin üçüncü oyunu olan Orcs Must Die! 3 olacak. Robot Entertainment ile yapılan ortaklık sonucunda kullanıcılara sunulacak oyun, bugün Google Stadia kütüphanesinde yerini aldı. Ancak gelişmeler sadece bununla da sınırlı değil. Bu yılın sonbahar dönemlerinde şirket anlaştığı stüdyolarla ortak geliştirdiği oyunları Stadia platformu için yayımlamaya başlayacak.

Stadia platformuna gelecek olan özel oyunlardan birisi de yeni ortaklardan biri olan Splash Damage tarafından geliştirilen Outcasters oyunu olacak. Splash Damage ve Robot Entertainment dışında diğer geliştiricilerin Stadia için yayımlayacağı oyunlar ise henüz belli değil.


PUBG Google Stadia Pro ile birleşti!PUBG Google Stadia Pro ile birleşti!
Google Stadia yakında tüm Android cihazlar için yayımlanacakGoogle Stadia yakında tüm Android cihazlar için yayımlanacak

PAYLAŞ