Google Stadia Hakkında Yeni Bilgiler Yayınlandı - Haberler - indir.com

Google Stadia Hakkında Yeni Bilgiler Yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-14 21:51:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en ünlü yazılım şirketlerinden Google, yaptığı çalışmalar ile oyun sektöründe de yer edinmeye yönelik hareket ediyor. Google zaman zaman kendi oyunlarını üreterek oyuncular ile buluşuyordu. Şimdi ise Google, daha farklı bir çalışmaya imza atarak oyun platformu kurdu. Google tarafından hazırlanan yeni oyun platformu Stadia'yı bir kaç ay öncede duymuştuk. Söz konusu proje ile ilgili artık daha detaylı bilgiye sahibiz. Stadia, bir oyun bulut servisi olarak çalışacak. Bu oyun platformuna üyelik için belirli bir ücret ödemeniz gerekecek. Sonrasında ise tüm oyunlara erişim sağlayabilir ve sunulan içeriklerden de anında faydalanabilirsiniz. 

Oyun zevkinizi artırmak ve farklı türlerde oyunlar ile vakit geçirmek için sizde Stedia'yı takipte kalabilirsiniz. Stedia, şu an aktif bir platform değildir. Hatta açılışın yapılacağı gün hangi oyunların kesin olarak sunulacağı hakkında bilgi sahibi olmasak da seçim yapılacak olan liste bir hayli uzun. Söz konusu liste şu şekilde; Baldur’s Gate 3, Ghost Recon Breakpoint, Gylt, Get Packedü, The Division 2, Destiny 2, Rage 2, Assassin’s Creed Odyssey, DOOM Eternal, Mortal Kombat 11, The Crew 2, Just Dance, Trials: Rising, Final Fantasy XV, Farming Simulator (I think). Bu oyunlar arasında seçilen bir kaç ile Stadia platformunun açılışını gerçekleştirebilirsiniz. 

Google oyun platformu geliyor

Geçtiğimiz aylarda da Google'ın oyun platformu tasarlayacağını öğrenmiştik. Konu ile ilgili yavaş yavaş çeşitli bilgiler gelmeye başladı. Oyun platformu Stedia'yı kullanmak için birbirinden farklı çeşitli seçenekler vardır. Şöyle ki platformun Stedia Base seçeneği ücretsiz olarak gelirken Stedia Pro 9,99 Dolar fiyatı ile üyelik kabul edecek. Bunun yanı sıra aynı zamanda ise Stadia Founder’s Edition isimli bir pakete de üyeliğinizi gerçekleştirebileceksiniz. 

Stedia Base, Stedia'nın temel ve ücretsiz versiyonu olarak sunulacak. Ücretsiz olarak oyunculara sunulacak olan Stedi Base ile oyuncular sunulan bazı içeriklerden tamamen ücretsiz bir şekilde faydalanabilecekler. Stedia Base ücretsiz olmasına rağmen burada yer alan bazı oyunları oynamak için satın almanız gerekecek. Platformda yer alan oyunların çözünürlükleri ile 1080p şeklinde olacak. Ücretli oyunlar olduğu gibi aynı zamanda ücretsiz oyunlarında platformda yer alacağı düşünülüyor. Stedia Base seçeneği 2020 yılı içerisinde oyuncuların beğenisine sunulacak. 

Platformun Steadi Preo versiyonunda ise aylık 9,99 Dolar şeklinde bir ödeme yaparak 4K hız, saniyede 60 kare kalite desteği ve çok sayıda oyuna erişim sağlanacak. Stea platformunda yer alan bütün oyunlara buradan erişim sağlanamayacak fakat birçoğunu da elde edebileceksiniz. Aynı zamanda bu platform üzerinden yakın zamanda piyasaya girecek olan Shadowkeep eklentisine de tam erişim sağlanabilecek. Bu versiyona ise Steadi çıkar çıkmaz ulaşılacak. 

Stadia Founder’s Edition seçeneği de oyuncuların tercihlerine sunulan içeriklerden biri olacak. Stadia Founder’s Edition seçeneği sayesinde televizyona bağlanabilecek bir Chromecast Ultra, özel bir kontrol cihazı, üç aylık Stadia Pro üyeliği, üç aylık arkadaşınızla paylaş özelliklerini kapsayacak bu paket geçici bir kampanya olması çok mümkün. Oyuncular bu seçeneklerden herhangi birini seçerek değerlendirebilirler. 





PAYLAŞ