Google Stadia etkinlik tarihini açıkladı - Haberler - indir.com

Google Stadia etkinlik tarihini açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-07 12:07:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın merakla beklenen bulut üzerinden oyun izleme imkanı sunacak olan proje Stadia hakkında yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor. Şimdi ise söz konusu etkinliğin yapılacağı tarih belli oldu. Google Stadia platformu, oyuncuları heyecanlandıran bir girişim olsa da, henüz hangi oyun içeriklerinin bu sistemde yer alacağı gibi birçok cevaplanmamış soru bulunuyor. Google ise bu sorulara yönelik yapılacak olan etkinliğin ana konusunun “oyunlar” olacağını dile getiriyor. Amerika merkezli internet devi Google’ın herkesin oyun oynamasını sağlayacak olan platformu Stadia, önümüzdeki Kasım ayında resmi olarak çıkış sağlayacak. Çıkışa az bir zaman kala hala oyunlar hakkında açıklama yapılması beklenirken, Ağustos ayında yapılacak olan Gamescom etkinliği ile beraber yeni Stadia Connect’i duyururken, ana konu olarak ise Stadia için oyunlar olacağını ifade ediyor.

Google Stadia Hakkında Son Gelişmeler

Google Stadia Ön Siparişe AçıldıGoogle Stadia Ön Siparişe Açıldı

Google, Stadia Connect etkinliğini 19 Ağustos günü gerçekleştirecek. Stadia’da yer alacak oyunlar hakkında konuşmalar yapılması beklenen etkinlik ise YouTube üzerinden canlı yayınlanacak. Etkinlik ayrıca 20-24 Ağustos’ta gerçekleşecek Gamescom’un hemen bir gün öncesinde yapılacak. Edinilen bazı bilgilere göre Stadia Pro ayda 9.99 dıolara 4K 60 FPS HDR kalitesinde ve 5.1 ses kanalı kalitesinde ücretsiz oyunlar sunacak. 2020 yılında ise Stadia Base ücretsiz olacak bu noktada 1080P 60 FPS oyun oynanabilecek. Fakat Stadia Base paketinde oyun satın alımı yapılması gerekecek.

Stadia sistemini kullanabilmek için bir ekran ve Stadia Controller’e ihtiyacınız olacak. Bu kontrolcü 70 dolar fiyat etiketinde olurken, ayrıca 70 dolar olan Chromecast Ultra’da gerekecek. Diğer yandan önümüzdeki yıllarda Chromecast yerine Google’ın amiral gemisi Pixel telefonlarının da kullanılabileceği iddia ediliyor. Stadia için şu zamana kadar duyurulan oyunlar arasında Doom Eternal, Borderlands 3, The Division 2 ve Ghost Recon Breakpoint oyunları bulunuyor.


Google Stadia Nedir, Fiyatı Ne Kadardır?Google Stadia Nedir, Fiyatı Ne Kadardır?
Google'dan Stadia İçin Önemli Açıklamalar GeldiGoogle'dan Stadia İçin Önemli Açıklamalar Geldi

PAYLAŞ