Google Stadia artık ücretsiz! - Haberler - indir.com

Google Stadia artık ücretsiz!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-10 20:01:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google, oyun sistemi Google Stedia için müjdeli haber verdi. Şöyle ki Google tarafından geliştirilen ve bulut tabanlı bir oyun sistemi olan Google Stedia'yı insanların evden sıkılmaması adına ücret olarak sunuyor. Corona virüs salgınının dünyayı etkisi altına alması ile beraber insanlar evlerinde kalarak kendilerini korumaya çalışıyor. Corona virüs salgını nedeniyle neredeyse tüm dünyadaki vatandaşlar evlerine kapandı. Bu süreç içerisinde bir çok kişi Steam, Epic Games Store gibi daha birçok platform oyun kütüphaneleri ile oldukça fazla vakit geçiriyor ve halen de vakit geçirmektedir. İnsanlar evlerinde kaldıkları bu vakitleri biraz olsun eğlenceli hale getirmek için daha önce denemedikleri oyunları deniyor ve daha önce deneyimlemedikleri oyun sistemlerine tercih ederek boş vakitlerini değerlendiriyor. Bu anlamda ise teknoloji devi Google'ın oyun sistemi olan Google Stedia'dan oyunculara bir sürpriz yapıldı. 

Google Stedia üyeliği ücretsiz oldu

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google, Google Stedia platformunun giriş paketini ücretsiz hale getirdi. Google şirketinin korona virüs salgını ile mücadele adına bu şekilde bir karar aldığını unutmamak gerekiyor. Bu bağlamda Evde Kal uyarılarını dikkate alan ve evlerinde kendilerini izole etme kararı alan herkes Google Stedia platformunu ücretsiz bir şekilde kullanabilecekler. Teknoloji devinin yaptığı sürprizler bununla da son bulmuyor. Şöyle ki Pro yelikte bu karardan nasibini alarak kullanıcılara sunuluyor. Google, Google Stadia'nın 129 dolarlık ( yaklaşık 875 TL) Pro üyeliğini de ücretsiz yaptı. Ancak ücretsiz pro üyelik için 2 aylık bir sınır bulunuyor. Yani iki aylık sürenin sonunda Google Stadia yeniden ücret almaya başlayacak.

Google'ın Telefon uygulamasında iki yeni özellik ortaya çıktıGoogle'ın Telefon uygulamasında iki yeni özellik ortaya çıktı

Google Stedia ücretsiz olarak nasıl kullanılır?

Google Stedia platformu henüz Türkiye'deki kullanıcılar için aktif değildir. Fakat VPN değiştirme gibi yöntemlerle beraber Google Stedia platformuna erişmek mümkün olacak. Bu yöntemden faydalanarak Google Stedia platformundan ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz. 

Google Stedia nedir?

Google Stadia, insanların Chromecast Ultra ve Google Stadia oyun kolunun dışında herhangi bir ek donanıma ihtiyaç duymaksızın oyun oynayabilecekleri bir sistemdir. Bu sistemden faydalanabilmek için ise yani temel pakete sahip olmak için aylık olarak 9,99 doları gözden geçirmeniz gerekiyor. Ödeyeceğiniz bu diyara oyunlarda dahil değildir. Yani platformda yer alan her oyun için ek ücret ödemek zorunda kalacaksınız. Google'ın bulut tabanlı oyun sistemine halihazırda bilgisayarlardan, Chrome OS destekli tabletlerden, Google Pixel telefonlardan ve bazı Android akıllı telefonlardan erişim sağlamak mümkün. Google Stedia'nın bu süreç içerisinde ücretsiz olarak sunulması ile beraber evde kalan oyunseverler boş vakitlerini değerlendirebilecekler. 


Google Haritalar paket servis yapan restoranlar için yenilendiGoogle Haritalar paket servis yapan restoranlar için yenilendi
Google Play Pass için ücretsiz deneme süreci başladıGoogle Play Pass için ücretsiz deneme süreci başladı
Google Chrome 81'in sunduğu özelliklerGoogle Chrome 81'in sunduğu özellikler

PAYLAŞ