Google Stadia Android telefonlara geliyor! - Haberler - indir.com

Google Stadia Android telefonlara geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-13 22:50:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Arama motoru devi Google’ın henüz geçtiğimiz aylarda aktif etmiş olduğu bulut oyun sistemi olan Google Stadia servisi üzerindeki geliştirmeleri devam ediyor. Google Stadia servisi bildiğiniz üzere ilk olarak Google’ın akıllı telefon serisi olan Pixel cihazlar için aktif olmuştu. Ancak yaşanan yeni gelişmeler ile beraber Google, Pixel olmayan akıllı telefonlarda Google Stadia’yı test etmeye başladı. Yapılan testler neticesinde birçok Android akıllı telefonlar Google Stadia erişilebilir olacak. Oyun sektörünü yakından ilgilendiren bulut tabanlı oyun sistemleri noktasında öne çıkan isim Google, geçtiğimiz aylarda büyük umutlar içeren bu sistemini tanıtmıştı. Bu sistem sayesinde pahalı oyuncu sistemleri toplamak yerine en güncel oyunları donanıma ihtiyaç duymadan bulut teknolojisi ile oynamaya imkan sağlıyor.

Google Stadia’ya diğer Android telefon destekleri geliyor

Google Stadia ile çalışan telefonlarGoogle Stadia ile çalışan telefonlar

Google tanıtım esnasında birçok cihaza destek vereceğini açıklamış olsa da, daha sonra sisteme destek sağlayan cihazların bir hayli az olduğunu görmüştük. Bu noktada Google Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Google Pixel 4 ve Pixel 4XL modellerine ek olarak Chrome OS destekli tabletler bu sisteme sahip olabiliyordu. Google Stadia servisini olabildiğince diğer modeller için de getirmeye çalışan Google, diğer Android akıllı telefonlar için testlere başladığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz birkaç haftalık bölümde bazı Android cihazlarda Stadia servisine giriş yapan kullanıcılar ortaya çıktı. Google’ın hala Stadia üzerinde geliştirmeleri sürerken ilerleyen dönemlerde tüm akıllı telefonlara hizmet vermeyi hedeflediğini belirtiyor.


Google Asistan, Google Stadia entegrasyonu ile oyuncuları sevindirdiGoogle Asistan, Google Stadia entegrasyonu ile oyuncuları sevindirdi
Google Stadia yeni özellikleri ile göz kamaştıracakGoogle Stadia yeni özellikleri ile göz kamaştıracak

PAYLAŞ