Google Stadia 8 ülkede daha kullanıma sunuldu - Haberler - indir.com

Google Stadia 8 ülkede daha kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-08 10:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google'ın bulut oyunculuk servisi olarak hizmet veren Stedia'nın erişilebilirliğine 8 yeni Avrupa ülkesi daha eklendi. Steadia'ua eklenen bu yeni ülkelerle beraber Google Stedia'nın kullanmış olduğu ülke sayısı ise 22'ye yükselmiş oldu.

Oyunculuk dünyasının geleceği olarak görülen ve hatta bazı kesimler tarafından ise konsolların sonunu getireceği ifade edilen bulut oyunculuğunun en büyük aktörlerinden bir tanesi de Stedia ile beraber Google oldu. Arama lider Google, Stedia servisi ile beraber 2019 yılında bulut oyunculuk sistemine ilk adımını atmış oldu. Söz konusu bu servis sınırlı sayıda ülke için kullanıma sunulmuştu. Konu hakkında yapılan açıklama ile beraber bunların arasına 8 yeni ülkenin daha katıldığı duyuruldu.

Google Chrome güncellemesi v87 yayımlandıGoogle Chrome güncellemesi v87 yayımlandı

Google Stadia, 8 ülkede daha kullanılacak

Konu hakkında yapılan açıklamalarda halihazırda kullanılabilen ülkelere ek olarak 8 Avrupa ülkesinin daha eklendiği ve servisin kullanılabildiği ülke sayısının da toplamda 22'ye çıkarıldığı bildirildi. Yapılan açıklamalara göre ise Google Stadia'nın kullanıma sunulduğu yeni 8 Avrupa ülkesi şunlar oldu:

Avusturya

Çekya

Macaristan

Polonya

Portekiz

Romanya

Slovakya

İsviçre

Google Stedia'nun hizmete sunulduğu bu yeni 8 ülkeden önce ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Almanya, İspanya, İsveç, Danimarka, Norveç, Finlandiya, Belçika, İrlanda, Hollanda'da kullanıma sunulmuştu. Bu yeni eklemeler ile beraber Google Stedia'nın Avrupa'da erişilebilir olduğu ülkeler artmış oldu. Şu an için Türkiye'de kullanılamayan bu servisin burada ne zaman aktif hale getirileceği ise henüz belli değildir. Google Stadia, ülkemizde aktif olarak kullanılabilen bulut oyun servisi GeForce Now'a göre daha farklı bir strateji ile hareket ediyor. 

GeForce Now servisinde; Steam, Epic Games Store ve UPlay kütüphanenizde olan oyunlar, GeForce Now kütüphanesinde de bulunması koşuluyla oynanabiliyor. Google ise Stadia hizmetinde daha farklı bir politika ile hareket ediyor. Google Stedia üzerinden bir oyuna dahil olmak için oyunu Stedia üzerinden satın almanız gerekiyor. Aynı zamanda Stedia Pro aboneleri de tıpkı PlayStation Plus gibi aylık ücretsiz oyunlar sunuyor. Her iki platform arasında çeşitli farklılık söz konusu ve her ikisinin de oyuncu kitlesi oldukça yüksektir. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bu kadardır. 


Google Haritalar'a, topluluk bildirim özelliği geliyorGoogle Haritalar'a, topluluk bildirim özelliği geliyor
Google yeni alışveriş servisiyle Amazon'a rakip oluyorGoogle yeni alışveriş servisiyle Amazon'a rakip oluyor
Google Fiber, ABD'ye gigabit internet sunmaya hazırlanıyorGoogle Fiber, ABD'ye gigabit internet sunmaya hazırlanıyor

PAYLAŞ