Google Squossh uygulaması ile boyutu büyük olan fotoğraların boyutu küçültülebiliyor - Haberler - indir.com

Google Squossh uygulaması ile boyutu büyük olan fotoğraların boyutu küçültülebiliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-15 12:16:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Resimleri internete hazır hale getirmenizi sağlayan bir araç yayınlayan Chrome Labs, kullanıma soktu. Web tarayıcı üzerinden çalışan uygulama, fotoğrfların optimizasyonlarını hızlı bir şekilde yaparak modern web tarayıcıların yeteneklerini sergilemeyi amaçlıyor. Bu sayede internete yükleyeceğiniz fotoğrfları daha küçük bir hale çevirebiliyor. 

Paylaşacağınız görseli sıkıştırdığını varsayan aldatıcı sitelerin dışında, Google büyük boyutlu görsellere de savaş açarak bu durumun önüne geçmek istiyor. Fakat yeni bir yayınlanan program sayesinde bu sorunun önüne geçileceği düşünülüyor. Google Squoosh bir defa yüklendiği zaman bir daha internet bağlantısına gerek duymadan çalışıyor. Çünkü bütün işlemlerini web tarayıcı üzerinden gerçekleştiriyor. Aracın en iyi şekilde Chrome ile çalıştığını vurgulayan Google yetkilileri, mobil tarayıcılar dahil olmak üzere herhangi bir tarayıcı yardımıyla da uygulamanın çalışabileceğini ifade ediyorlar. 

Google Squoosh ile görselde dilediğiniz değişikliği yapabilirsiniz

Google Squoosh uygulaması sayesinde daha önceden çektiğiniz fotoğrafları farklı amaçlar için optimize edebiliyorsunuz. Desteklenen dosya türlerini sizlere sıralayacak olursam şu şekilde sıralandığını ifade edebilirm;  OptiPNG, MozJPG, WebP, and Browser PNG, JPG ve WebP. Google Squoosh uygulaması sayesinde fotoğrafların veya resimlerin boyutlarını değiştirebilirsiniz ya da renk paletini küçültebilirsiniz. Renk paletini küçülterek fotoğrafın renk ayarlarında yumuşatma, dithering gibi gelişmiş seçenekleri kullanmanızı mümkün hale getiriyor. Gerçekleştirdiğiniz optimizasyonun sonucunu anında gerçek zamanlı olarak görebileceğiniz gibi aynı zamanda uygulama size kaydıracı sürükleyerek resmin önceki ve sonraki halini görmenizi sağlıyor. Bu sayede görselin orijinal hali ile sizin değişiklik yapmış olduğunuz halini kıyaslayabiliyorsunuz. 

 





PAYLAŞ